U Turopolju predstavljena predstavljena poučna staza tartufa

U Turopolju predstavljena predstavljena poučna staza tartufa

(Foto: TZZŽ)

U srcu bujnih šuma Turopoljskog Luga, skriveno blago čeka da bude otkriveno. Ne radi se o bilo kakvom blagu, već o gastronomskom dragulju – crnom tartufu. Turistička zajednica Zagrebačke županije je u ponedjeljak, 6. studenog predstavila prvu Poučnu stazu crnih tartufa, projekt koji otvara novo poglavlje u priči o održivom turizmu i lokalnoj gastronomiji.

Vizija ove poučne staze je kreiranje iskustva koje će posjetitelje upoznati s osnovnim informacijama o ovom gastronomskom blagu i metodama njegova branja, istovremeno potičući aktivni turizam i kretanje na otvorenom. Projekt je zamišljen kao interaktivna priča koja vodi posjetitelje kroz različite faze rasta i berbe crnih tartufa, a moguća je organizacija uz pratnju iskusnih vodiča i domaćih pasa tragača.

Projekt prve Poučne staze crnih tartufa u Turopolju sjajan je primjer uspješne sinergije između mnogobrojnih partnera. Grad Velika Gorica, Hrvatske šume te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondovi Europske unije, zajedno su osigurali da se ovaj projekt odvija u skladu s našom vizijom očuvanja prirode i kulturne baštine. Njihova podrška, bilo financijska ili kroz stručno usmjeravanje, bila je temelj na kojem se inicijativa izgradila, pritom pokazujući snagu i potencijal kolektivnog djelovanja u promicanju selektivnih i održivih oblika turizma.

“Turopolje je zeleno srce našeg grada, naše Velike Gorice. Izrazito mi je zadovoljstvo što grad, u suradnji s ostalim dionicima projekta , ima priliku sudjelovati i poduprijeti projekt poput ovog koji pozicionira Veliku Goricu kao destinaciju aktivnog odmora uz inovativne turističke proizvode”, rekao je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni