U tijeku izdavanje ZET-ovih besplatnih kupona za 2020. godinu   

U tijeku izdavanje ZET-ovih besplatnih kupona za 2020. godinu  

Temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba, kupone za besplatni prijevoz za 2020. godinu mogu preuzeti umirovljenici čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3.200,00 kuna mjesečno, kao i osobe starije od 65 godina koji nisu korisnici mirovine i čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3.200 kuna mjesečno te osobe koje imaju status roditelja njegovatelja.

Uz njih, pravo na kupone imaju i dobrovoljni darivatelji krvi, osobe s invaliditetom te članovi obitelji smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja.

Od utorka, 31. prosinca besplatne kupone za 2020. godinu mogu preuzeti i korisnici zajamčene minimalne naknade nesposobni za rad i privređivanje.

Besplatni kuponi mogu se preuzeti na prodajnim mjestima ZET-a, Tiska i iNovina, izuzev kupona za članove obitelji smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja kojima je trenutno omogućeno preuzimanje na prodajnim mjestima ZET-a i na kioscima Tiska.

U ZET-u naglašavaju kako kuponi za 2019. godinu nisu valjani u siječnju 2020. godine, izuzev kupona izdanih za 2019. godinu osobama s invaliditetom čija je valjanost produljena do 31. siječnja 2020. godine. (ZG-m)