U svibnju u Zagrebu 25. kongres Svjetske udruge katoličkih liječnika

U svibnju u Zagrebu 25. kongres Svjetske udruge katoličkih liječnika

U povodu održavanja 25. kongresa Svjetske udruge katoličkih liječnika, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas u Gradskoj upravi predstavnike Hrvatskog liječničkog društva predvođene predsjednicom prof. dr. Jasenkom Markeljević.

»Jubilarni svjetski kongres pod nazivom Sancitity of Life and Medical Profession from Humanae Vitae and Laudato Si održavat će se od 30. svibnja do 2. lipnja u hotelu Westin, a okupit će brojne sudionike iz Hrvatske, Vatikana -praktično sa svih šest kontinenata«, istaknula je nakon sastanka predsjednica Udruge Markeljević. Zahvalivši gradonačelniku na pokroviteljstvu i pomoći oko organizacije, predsjednica Udruge istaknula je da će u sklopu Kongresa bit organiziran simpozij za mlade liječnike i studente te specijalne radionice na temu palijativne skrbi i bioetičkih problema s kojima se susrećemo u svakodnevnom životu.

»Vrlo je važno da se upravo ovaj kongres svjetskih razmjera na kojem će sudjelovati liječnici diljem svijeta održi u Zagrebu«, rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč te dodao da je to odlična prilika da sudionici razmjene različite ideje i svoja znanja.

»Izuzetno nam je drago da Turistička zajednica Grada Zagreba može podržati događanje ovakvih razmjera«, rekla je predsjednica TZGZ Martina Bienenfeld. »Ne treba smetnuti s uma činjenicu da je upravo Zagreb u Republici Hrvatskoj prva destinacija po kongresnom turizmu, odnosno da se više od 50 posto svih skupova održava u našem gradu«, dodala je. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni