U Svetoj Nedelji otvorena izložba fotografija „Ptice – savršenstvo ljepote“

U Svetoj Nedelji otvorena izložba fotografija „Ptice – savršenstvo ljepote“

Posebnost ove izložbe još je jedan edukativni aspekt, upoznavanje učenika sa Poljskom, s povijesnog i zemljopisnog aspekta. Prisutni su imali priliku naučiti nešto novo kroz film koji prikazuje povijest Poljske i bitne događaje za tu zemlju

Izložba fotografija „Ptice – savršenstvo ljepote“ veleposlanika Republike Poljske u RH g. Macieja Szymańskog nakon ljetne pauze jučer je otvorena u Osnovnoj školi Sveta Nedelja. Osamdesetak fotografija nastalih u nekoliko europskih zemalja od 2007. godine do danas, postavila je Javna ustanova „Zeleni prsten” u suradnji s OŠ Sveta Nedelja. Fotografije prikazuju ptice fotografirane u različitim meteorološkim uvjetima, godišnjim dobima i stadijima aktivnosti, na tlu, u vodi i u zraku. Otvorenje izložbe pratilo je i predavanje veleposlanika za učenike, o njegovoj zemlji, Poljskoj.

Veleposlanik Szymański prisutnima je, jednom riječju, pojasnio kako se fotografiraju ptice: „Brzo! Ptica će sve učiniti da vam fotografija ne uspije“, nadodavši kako su „modeli“ izuzetno plašljivi, vrlo pokretni i aktivni, a često obitavaju na teškim i nepristupačnim terenima. Inače, Szymański je veliki zaljubljenik u prirodu, a promatranjem ptica bavi se više od 25 godina te ih intenzivno fotografira zadnjih desetak godina.

maciej_galebPosebnost ove izložbe još je jedan edukativni aspekt, upoznavanje učenika sa Poljskom, s povijesnog i zemljopisnog aspekta. Prisutni su imali priliku naučiti nešto novo kroz film koji prikazuje povijest Poljske i bitne događaje za tu zemlju.

Martina Glasnović, ravnateljica JU Zeleni prsten Zagrebačke županije zahvalila je svima s područja Sv. Nedelje na dobroj suradnji na području zašite prirode. Izložbu je otvorila izaslanica župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, inače svetonedeljščanka Jasminka Mataušić. Posjetitelje izložbe uvodno su pozdravili i suorganizatorica izložbe ravnateljica Osnovne škole „Sveta Nedelja“ Anica Magdalenić te gradonačelnik Svete Nedelje. Oboje su zahvalili veleposlaniku na dolasku te početku jedne nove dobre suradnje.

Otvaranje izložbe uveličali su svojim nastupom, učenici Osnovne škole Mije Pećnik, Anamarija Čakanić te Komorni gitarski ansambl pod umjetničkim vodstvom profesora Zorana Jašeka. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni