U Svetoj Klari nastavlja se projekt Urbani vrtovi

U Svetoj Klari nastavlja se projekt Urbani vrtovi

Zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin podsjetila je kako je Grad Zagreb još u travnju 2013. pokrenuo projekt Gradski vrtovi te je do sada na deset lokacija u osam kvartova uredio 2000 parcela od kojih su građani na korištenje dobili njih 1600

U pivnici Pivana (nekadašnjoj K pivovari) u Ilici 222 jučer je najavljen nastavak projekta Urbani vrtovi, koji ove godine započinje 21. travnja uređenjem zajedničkog dijela postojećeg Gradskog vrta u Svetoj Klari. Zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin podsjetila je kako je Grad Zagreb još u travnju 2013. pokrenuo projekt Gradski vrtovi te je do sada na deset lokacija u osam kvartova uredio 2000 parcela od kojih su građani na korištenje dobili njih 1600.

Uz projekt Gradski vrtovi, Grad je, u suradnji s partnerima i uz potporu sponzora, pokrenuo i projekt Urbani vrtovi kroz koji se uređuju i opremaju zajednički dijelovi gradskih vrtova, kako bi građani imali što bolje uvjete za uzgajanje povrća ali i za druženje. Vrtovi dobivaju kompostere, kućice za veći alat, spremnike za vodu, kante za otpad, kao i stolove i klupe za odmor, kemijske WC-e i slično.

»Drago mi je da je Zagreb lider ove akcije, na čelu kolone koja vodi zelenu revoluciju«, izjavila je Vesna Kusin, napomenuvši da vrtovi, osim ekonomske i ekološke komponente, razvijaju i zajedništvo te pridonose kvalitetnijem načinu življenja.

U ovaj projekt Grada Zagreba, lista 24 sata i Radija Kaj, uključen je i Zavod za ukrasno bilje, krajobraznu arhitekturu i vrtnu umjetnost Agronomskog fakulteta te Hrvatski savjet za zelenu gradnju, čije su predstavnice, Vesna Židovec i Snježana Turalija, pozdravile ovaj hvale vrijedan Projekt i izrazile nadu da će se razviti i u ostalim krajevima Hrvatske.

Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk naglasio je da je u tijeku natječaj za korištenje 180 parcela u Gradskom vrtu u naselju Borovje na koji se mogu prijaviti svi građani, a detalji i uvjeti natječaja mogu se vidjeti na web stranici Grada Zagreba.

Ovogodišnji projekt Urbani vrtovi podupiru brojni sponzori – Pevec, Ožujsko pivo, Mesna industrija Ravlić, PBZ, Samoborka, Ecoimpuls i Eko taxi. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni