U sustav zaštite od požara Zagrebačka županija uložila 2,75 milijuna kuna

U sustav zaštite od požara Zagrebačka županija uložila 2,75 milijuna kuna

Župan Kožić uručio je predsjedniku Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepanu Ptičeku Odluku o darovanju opreme vrijedne 321.372 kuna

U povodu obilježavanja Dana civilne zaštite, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić potpisao je danas s predstavnicima operativnih snaga sustave civilne zaštite Zagrebačke županije ugovore o dodjeli 3,2 milijuna kuna.

Zagrebačka županija financirat će sustav zaštite od požara na području Zagrebačke županije s 2,75 milijuna kuna. Od navedenog iznosa 1,5 milijuna kuna predviđeno je za financiranje osnovne djelatnosti vatrogasne zajednice, 650.000 kuna za rad vatrogasnih koordinatora u Centru 112, 500.000 kuna za nabavu i opremanje vatrogasnih vozila i 50.000 kuna za intervencije po nalogu Županijskog vatrogasnog zapovjednika. Također, s 50.0000 kuna financirat će se zajednička pokazna vježba svih operativnih snaga civilne zaštite Zagrebačke županije koja će se ove godine održati u općini Bistra.

Osim Ugovora o dodjeli spomenutih sredstava župan Kožić uručio je predsjedniku Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepanu Ptičeku Odluku o darovanju opreme vrijedne 321.372 kuna.

Iznos od 80.000 kuna dodijeljen je Društvu Crvenog križa Zagrebačke županije za sufinanciranje opremanja županijskih interventnih timova. Za sufinanciranje redovite djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja, stanici Samobor dodijelit će se 25.000 kuna, a isti iznos dobit će i stanica Zagreb. Osigurana su i sredstva za sufinanciranje programa obuke potražnih pasa Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa i to u iznosu 20.000 kuna.

Kožić je čestitao operativnim snagama sustava Civilne zaštite njihov dan te poručio: „Operativne snage sustava Civilne zaštite Zagrebačke županije uživaju visoko poštovanje cjelokupnog društva. To poštovanje niste stekli preko noći, ono je rezultat dugogodišnje požrtvovnosti i profesionalnosti koje nije ostalo nezamijećeno. Hvala vam na svemu što činite za stanovnike Zagrebačke županije, ali i šire.“

Damir Pilčik, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Zagreb podsjetio je na zasluge pripadnika civilne zaštite Zagrebačke županije u Domovinskom ratu. Istaknuo je i kako sustav civilne zaštite kojim koordinira Stožer zaštite i spašavanja Zagrebačke županije iznimno kvalitetno funkcionira što se pokazalo u četiri poplave koje su posljednjih pet godina pogodile županiju. Inače, načelnik Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke, ujedno i zamjenik župana Zagrebačke županije, Rudolf Vujević sutra će u Gospiću dobiti zahvalnicu Državne uprave za zaštitu i spašavanje za promicanje sustava civilne zaštite u Republici Hrvatskoj. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni