U subotu započinje sezona skijanja na Sljemenu

U subotu započinje sezona skijanja na Sljemenu

(Foto: Boris Jagačić)

Sezona skijanja na Skijalištu Sljeme počinje u subotu, 15. siječnja. Staze će za građanstvo biti otvorene za građanstvo svaki dan od 9 do 16 sati. Otvoreni će biti Crveni spust i Bijela livada, a Zeleni i Plavi spust za sada neće raditi zbog nedostatka snijega.

I ovogodišnja sezona skijanja provodit će se uz posebne mjere pa je tako broj osoba koje mogu istovremeno koristiti staze usklađen s propisanim epidemiološkim mjerama. Radi kontrole i nadzora u prodaju biti puštene samo dnevne karte a, do daljnjega, još nema noćnog skijanja, izvijestili su iz gradske ustanove Upravljanje sportskim objektima.

Svi koji posjeduju access ski karte od prošle godine mogu ih sami puniti putem online prodaje uz obaveznu registraciju na jednoj od blagajni prilikom prvog dolaska na skijanje.

Cijene karata

Cijene dnevnih karata radnim danima su 40 kuna za djecu i 70 kuna za odrasle, dok su subotom i nedjeljom cijene 50 kuna za djecu i 100 kuna za odrasle. Karte se prodaju na blagajnama Crvenog spusta i Bijele livade te online prodaje ne bi li se spriječilo grupiranje većeg broja osoba na lokacijama blagajni kako bi se osiguralo adekvatno provođenje propisanih mjera.

Obavezno je i pridržavanje razmaka za vrijeme stajanja u redu na blagajni ili žičari. Na žičari trosjed u isto vrijeme se mogu voziti samo dvije osobe osim ako se radi o osobama iz istog kućanstva, a u slučaju da se propisani razmak ne može održati, korisnici su obavezni nositi zaštitne maske.

Na Sljeme građani mogu doći i javnim gradskim prijevozom, odnosno autobusom ZET-a koji polazi s Mihaljevca. Red vožnje moguće je pronaći na www.zet.hr. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni