U subotu starta Zagrebačka biciklijada

U subotu starta Zagrebačka biciklijada

U subotu, 23. svibnja već petu godinu zaredom startat će Zagrebačka biciklijada u organizaciji KUD-a Prepuštevec, ali ove godine s polazištem s Europskog trga, a ne kao dosadašnjih godina sa Svetica, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj upravi. Biciklijada započinje u 10 sati.

Uz pokrovitelja manifestacije zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, na konferenciji su sudjelovali i organizatori biciklijade, predvođeni predsjednikom KUD-a Josipom Liparom.

Pozvavši sve sugrađane da uzmu bicikle i pridruže se biciklijadi, gradonačelnik Bandić je naglasio kako će upravo prvih 1200 sudionika dobiti i majice te je dodao kako Prepuštevec želi, barem na jedan dan u godini, pretvoriti u izletište Zagrepčana, kako je to bio desetljećima.

Ruta biciklijade je od Europskog trga preko Palmotićeve – Hatzove – Kneza Mislava – Trga žrtava fašizma – Zvonimirove – Branimirove – Zagrebačke – Bistričke – Kašinske – Vugrovečke ulice pa sve do Kašine, gdje se skreće u Soblinečku i dolazi do cilja Prepuštevec.

Zahvalivši gradonačelniku što podržava ovaj projekt, predsjednik Lipar je istaknuo da će se u Prepuštevcu, uz bogati kulturno-umjetnički i zabavni program, održati i sportsko natjecateljski program u kojem će moći sudjelovati svi zainteresirani sugrađani. (zagreb.hr / zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni