U subotu starta 9. Zagrebačka biciklijada

U subotu starta 9. Zagrebačka biciklijada

“Pozivam sve naše sugrađane da se priključe i odazovu na biciklijadu u što većem broju. Promičemo ne samo zdrav stil života, nego i osviještenost koja će za par godina biti na razini Amsterdama ili Kopenhagena, gradova koji su najosvješteniji kada je u pitanju korištenje bicikla u prometu”, istaknuo je gradonačelnik

U Gradskoj upravi utorak je najavljena 9. Zagrebačka biciklijada koja će se održati u subotu, 25. svibnja u organizaciji KUD-a Prepuštovec, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Start utrke je na Trgu bana Josipa Jelačića u 11 sati. Predsjednik KUD-a Prepuštovec Josip Lipar je podsjetio da biciklijada nema natjecateljski karakter nego je rekreativna i prilagođena svim uzrastima.

„Pred sudionicima je 20 kilometara vožnje. Nakon dolaska u Prepuštovec sve bicikliste i zainteresirane očekuju razna zabavna natjecanja. Najuspješnjii će osvojiti vrijedne nagrade“, najavio je Lipar. Povratak u Zagreb je organiziran, a očekuje se da će to biti oko 18 sati.

„Osam puta sam sudjelovao u biciklijadi, vozit ću i ovaj put. Pozivam sve naše sugrađane da se priključe i odazovu na biciklijadu u što većem broju. Promičemo ne samo zdrav stil života, nego i osviještenost koja će za par godina biti razini Amsterdama ili Kopenhagena, država i gradova koji su najosvješteniji kada je u pitanju korištenje bicikla u prometu”, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić. Kazao je da će oni koji dođu prvi do cilja u Prepuštovcu od Grada Zagreba dobiti bicikl na dar.

„To je najmanje što možemo napraviti za promicanje bicikla u Zagrebu“, poručio je Bandić.

Na upit novinara gradonačelnik je komentirao i pucnjavu u Dugavama te je istaknuo da je Zagreb i dalje siguran grad.

„Pojedinačni incident ne može ugroziti sigurnost koja se u Zagrebu piše velikim slovima, u gradu koji se primiče milijunu stanovnika i koji je glavni grad Hrvatske, europska metropola. Uvijek će biti pojedinačnih incidenata, ali otvorenost i sigurnost izvire iz filozofije upravljanja gradom gradonačelnika Bandića i Uprave koja je pretočena u stil života Zagrepčana, a to su multikulturalnost, multietničnost i mutikonfesionalnost”, izjavio je Bandić. Naglasio je da gradovi s dužom europskom tradicijom mogu o tome učiti od Zagreba.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni