U subotu starta 45. INA Delta Rally

U subotu starta 45. INA Delta Rally

Ove godine se prijavilo 87 timova iz osam zemalja, a vozit će na pet različitih staza

Zagreb Open – 45. INA Delta Rally se održava od 6. do 8. lipnja u Zagrebu i okolici, a organizira ga Auto klub INA Delta Zagreb pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare ispred Inine upravne zgrade.

»Sretan sam što ćemo uživati u ovoj utrci punoj adrenalina, koja spada u zahtjevnije u Europi i Republici Hrvatskoj. Hvala našim proslavljenim automobilistima Niki Puliću i Juraju Šebalju te svima koji će ovoga vikenda pohoditi utrku«, rekao je gradonačelnik i istaknuo da će Grad Zagreb zajedno s Policijskom upravom Zagrebačkom osigurati punu logistiku i sigurnost kako bi sve prošlo u najboljem redu.

Direktorica Zagreb Open – 45. INA Delta Rallyja Mirijana Šimek Bilić je istaknula da je trasa utrke dugačka 400 kilometara, od čega je 156 kilometara za brzinske ispite.

Ove godine se prijavilo 87 timova iz osam zemalja, a vozit će na pet različitih staza.

Ceremonijalni start se održava 6. lipnja na Trgu bana Josipa Jelačića u 20 sati, a timovi i automobili će prije toga biti na Europskome trgu kako bi posjetitelji mogli razgledati trkaće automobile i kako bi se mogli družiti s vozačima.

Šimek Bilić je rekla da je trodnevnu utrku organiziralo 500 ljudi. Naglasila je da se ovogodišnja utrka boduje za European Rally Trophy, Prvenstvo Slovenije, Slovenski kup AŠ2005, Alpe Adria Rally, Rally prvenstvo Hrvatske te Otvoreno prvenstvo Zagreba. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni