U subotu se održava vježba civilne zaštite

U subotu se održava vježba civilne zaštite

Vježba postrojbi civilne zaštite Grada Zagreba pod nazivom “Zagreb 2018.” održat će se u subotu, 20. listopada, na području bolnice Blato u organizaciji Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Vježba počinje u 7 sati okupljanjem sudionika na zbornim mjestima, a pokazni dio vježbe za građane i medije održavat će se od 10,30 do 12 sati. U sklopu pokaznog dijela bit će prikazano spašavanja i prebacivanje tima civilne zaštite preko rijeke Save.

U akciji će sudjelovati specijalističke i opće postrojbe civilne zaštite Grada Zagreba i operativne snage civilne zaštite u slučaju razornog potresa na području Zagreba.

Na vježbi će sudjelovati oko 500 pripadnika civilne zaštite i operativnih snaga: iz Ministarstva unutarnjih poslova – Policijske uprave zagrebačke, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, Hrvatske Gorske službe spašavanja – Stanice Zagreb, Nastavnog zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Zagrebačkog speleološkog saveza, Zagrebačkog radio-amaterskog saveza i dvije udruge za obuku potražnih pasa: Kluba za obuku službenih i sportskih pasa “Zagreb” (KOSSP) i Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa (HUOPP). (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni