U subotu se održava vježba civilne zaštite

U subotu se održava vježba civilne zaštite

Vježba postrojbi civilne zaštite Grada Zagreba pod nazivom “Zagreb 2018.” održat će se u subotu, 20. listopada, na području bolnice Blato u organizaciji Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Vježba počinje u 7 sati okupljanjem sudionika na zbornim mjestima, a pokazni dio vježbe za građane i medije održavat će se od 10,30 do 12 sati. U sklopu pokaznog dijela bit će prikazano spašavanja i prebacivanje tima civilne zaštite preko rijeke Save.

U akciji će sudjelovati specijalističke i opće postrojbe civilne zaštite Grada Zagreba i operativne snage civilne zaštite u slučaju razornog potresa na području Zagreba.

Na vježbi će sudjelovati oko 500 pripadnika civilne zaštite i operativnih snaga: iz Ministarstva unutarnjih poslova – Policijske uprave zagrebačke, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, Hrvatske Gorske službe spašavanja – Stanice Zagreb, Nastavnog zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Zagrebačkog speleološkog saveza, Zagrebačkog radio-amaterskog saveza i dvije udruge za obuku potražnih pasa: Kluba za obuku službenih i sportskih pasa “Zagreb” (KOSSP) i Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa (HUOPP). (zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t