U subotu se održava 17. Old school desant na Zagreb

U subotu se održava 17. Old school desant na Zagreb

(Foto: Muzej automobila Ferdinand Budicki)

S parkirališta na Prisavlju kod zgrade popularnog imena “Kockica” (sjedište Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture) u subotu, 21. listopada u 11 sati započinje 17. tradicionalni susret povijesnih vozila “Old school desant na Zagreb”.

Nakon okupljanja povorka će voziti Savskom ulicom, zatim”zelenim valom” te će napraviti desetak krugova oko “džamije”. Nakon toga ide na Vukovarsku, prolazi kraj NSB-a te preko Save pa skreće desno na Hipodrom, pa lijevo na Velesajam gdje  je cilj – Karting Arena Zagreb.

Organizator susreta je Muzej automobila Ferdinand Budicki. Susret se održava u povodu 125 godina gradske i nacionalne automobilističke povijesti, koja se obilježava ove godine te najava povratka Muzeja automobila Ferdinand Budicki u Zagreb.

Starodobna vozila proći će središtem Zagreba te će se na kraju okupiti u Karting Areni na Zagrebačkom velesjamu.

Old school desant na Zagreb je manifestacija koja od 2007. povezuje veliki broj klubova i vlasnika starodobnih vozila iz Hrvatske u jednu cjelinu te inicira novi moment tehničke kulture i promovira unikatnu turističku manifestaciju grada Zagreba, poručuju iz Muzeja automobila Ferdinand Bucdicki.

Na susret su dobrodošla sva povijesna vozila koja su tehnički ispravna i registrirana.

»Susret je od samih početaka, prije sedamnaest godina oslobođen kotizacije s naglaskom na druženju, upoznavanju novih ljudi i kvalitetnom provođenju slobodnog vremena. 2021 imali smo preko 200 vozila i time postali najveći susret povijesnih vozila koji je održan u Hrvatskoj, nema razloga da tako ne bude i ove godine. Vidimo se. Brrm brrrmmmm….«, poručuju iz Muzeja.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni