U subotu prosvjed za očuvanje parka na Savici

U subotu prosvjed za očuvanje parka na Savici

Pravo na grad i Zelena akcija se pridružuju inicijativi Čuvamo naš Park u, kako kažu, dugogodišnjoj borbi protiv uništavanja javnog parka na Savici izgradnjom crkve. Tim povodom pozivaju sve građane Zagreba da dođu na prosvjedno okupljanje u subotu 10.9. u 12 sati u Parku Trnjanska Savica.

»Ove subote ne brani se samo park u jednom zagrebačkom naselju. U tom se parku ustaje protiv samovolje gradonačelnika. Stanovnicima Zagreba uskraćenim za dostojan broj vrtića i škola, a nerijetko za osnovnu komunalnu infrastrukturu otima se javni park i ustupa crkvi, grade se skupe i nepotrebne fontane i privatizira ulice. Uništavanje parka na Trnjanskoj Savici još je jedan korak u uništavanju kvalitete života u Zagrebu i sustavnom zanemarivanju javnog interesa«, poručuju Iva Marčetić iz Prava na grad i Bernard Ivčić iz Zelene akcija.

Ističu da su provedba natječaja, odobravanje lokacijske dozvole za crkvu, kao i sama nagodba po kojoj grad ustupa javno zemljište na štetu stanovnika Savice samo su neki od primjera u kojima »gradonačelnik Bandić radi direktno protiv svojih građana«.

Organizatori poručuju kako ovom skupom žele uputiti jasnu poruku gradonačelniku Milanu Bandiću i svima onima koji dolaze nakon njega. »Vrijeme je za drugačije upravljanje gradom«, poručuju. (zgm)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni