U subotu počinju Dani Jelačića

U subotu počinju Dani Jelačića

Pored ribolova, kuglanja, natjecanja u taekwondou i šahu, koncerata i dr. organizatori ističu Međunarodni sajam gospodarstva, izložbu malih životinja te Međunarodno vatrogasno natjecanje „10. Memorijal bana Josipa Jelačića“, na kojem će svoju spremnost pokazati više od 2500 vatrogasaca

U povodu 17. Dana grada Zaprešića u uredu Turističke zajednice Zagrebačke županije danas je otvorena izložba  slika zaprešićkih umjetnika, članova Udruge likovnih stvaratelja Zaprešića te je ujedno najavljena tradicionalna manifestacija „Dani Jelačića“ koja počinje 29. rujna i kojom se želi obilježiti godišnjica rođenja hrvatskog bana. U sklopu manifestacije koja će trajati do 16. listopada, u Zaprešiću će biti održana mnoga kulturno-umjetnička, sportska, edukativna i dr. turistički atraktivna događanja.

Za trajanja Jelačićevih dana u Zaprešiću će biti obilježene tri velike obljetnice – 100 godina postojanja Osnovne škole Kupljenovo, 150 godina željezničke pruge te stogodišnjica ljekarne u Zaprešiću. Prvi dan manifestacije na Atletskoj stazi SŠ „Ban Josip Jelečić“ bit će održana 9. Romobilijada. Pored ribolova, kuglanja, natjecanja u taekwondou i šahu, koncerata i dr. organizatori ističu Međunarodni sajam gospodarstva (12. do 14.10. u Novim dvorima), izložbu malih životinja te Međunarodno vatrogasno natjecanje „10. Memorijal bana Josipa Jelačića“, na kojem će svoju spremnost pokazati više od 2500 vatrogasaca, članova dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Posjetitelji će imati priliku na besplatnu vožnju turističkim vlakom i kočijom ne bi li se bolje upoznali s ponudom i znamenitostima grada koji još nije napunio punoljetnost, a čijih 30.000 stanovnika imaju prosjek starosti od smo 37 godina.  (B. J.)

 

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni