U subotu letački spektakl na Jarunu

U subotu letački spektakl na Jarunu

Gledateljima će zasigurno biti zanimljiv prelet putničkog zrakoplova na visini od svega 50 metara

Adria Air Race 2012.  utrka je zrakoplova koja će se održati u subotu, 09. lipnja na “zagrebačkom moru”, iznad velikog jezera. U utrci će sudjelovati najbolji svjetski piloti koji će će svojim zrakoplovima juriti između zračnih jastuka postavljenih na jezeru, natječući se u prvoj utrci u brzini, odnosno tko će brže odletjeti zadani program, dok će u drugoj utrci suci ocjenjivati njihov free style slobodni program.

Piloti dolaze iz Mađarske, Austrije, Slovenije, Engleske, Češke, Njemačke, a tu je i naš natjecatelj Branimir Ambreković. Uz njega nastupit će i Tim Tibo, Andrew Bickmore, Jago Stemberger i prošlogodišnji pobjednika Adria Air Racea, Tomo Poljanec. No, gledateljima je možda ipak najzanimljiviji podatak da će zagrebačka publika po prvi put imati prilike vidjeti prelet putničkog zrakoplova svega 50 metara iznad svojih glava.

„Riječ je o mlaznom putničkom zrakoplovu, tvrtke Trade Air, koji će nakon što odbaci hrvatske navijače u Poznań navratiti i do Jaruna. Kad kažemo navratiti, mislimo na to da će preletjeti na svega stotinjak metara od publike i pedesetak metara iznad jezera. Inače, avioni na putu do Plesa prelijeću Jarun na tisuću metara, što već tada izgleda vrlo impozantno jer su ogromni, a zamislite ga na sto metara iznad vas“, kaže Marko Emer, direktor Adria Air Racea Zagreb 2012.

Prije same utrke, ali i između te poslije nje, za posjetitelje je pripremljen vrlo zanimljiv zrakoplovni program. Već od 12 sati nebo će parati šest motornih zmajeva iz Bjelovara, a nakon njih bit će tu i motorna jedrilica te padobranci koji pripremaju vrlo atraktivne skokove. Što sve mogu na visinama demonstrirat će i pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko, a potom će nebo prošarati ”ljudi ptice”, odnosno padobranci koji će iz zrakoplova skakati u takozvanom bird suitu (ptičjemm kostimu).

Uz neprekidna događanja u zraku, posjetitelji će moći razgledati i mnogopbrojne letjelice koje će biti „usidrene“ na tlu, a na kojima će se djeca moći i fotografirati, a predviđena je i prateća izložba oldtimera.  Organizirane su i nagradne igre u kojima će posjetitelji moći osvojiti i promotivne letove iznad grada. Zabavni program počinje već u 10 sati, a letački dio oko podneva. Cijena ulaznice je 20 kuna. (zg)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni