U subotu će u mraku biti zagrebačka katedrala i Medvedgrad

U subotu će u mraku biti zagrebačka katedrala i Medvedgrad

Zagreb se i ove godine uključuje u akciju Sat za planetu Zemlju

Grad Zagreb će se i ove godine uključiti u akciju Sat za planet Zemlju – akciju gašenja svjetla na sat vremena koja se održava s ciljem podizanja svijesti i suočavanja s posljedicama klimatskih promjena koje su naša realnost.

Kako bi se sugrađane podsjetilo da moramo osigurati održivu budućnost našeg planeta, u subotu, 30. ožujka, od 20,30 do 21,30 sati u mraku će biti zagrebački Kaptol, Katedrala i Medvedgrad.

Akcija, koju pod motom »Skini se s plastike, navuci se na prirodu« organizira WWF-svjetska organizacija za zaštitu prirode, ove će se godine provesti u više od 180 zemalja. Središta više od 7500 gradova i .000 svjetski poznatih znamenitosti će biti u mraku.

Globalna inicijativa WWF Sat za planet Zemlju nastala je 2007. u Sydneyju s ciljem osvještavanja stanovništva svijeta o prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i energetskoj učinkovitosti te štetnosti klimatskih promjena i čovjekovog negativnog utjecaja na Zemlju, a prerasla je u najveći globalni pokret za podizanje svijesti o štetnosti klimatskih promjena. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni