U subotu biciklijada Bundek – Sveta Nedelja

U subotu biciklijada Bundek – Sveta Nedelja

(Predstavnici organizatora manifestacije)

Udruga »Biciklom do zdravlja« drugu godinu zaredom, u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, organizira obiteljsku biciklijadu »Biciklom do zdravlja«, koja će se voziti u subotu. Start biciklijade bit će označen u subotu u 10 sati na Bundeku, a vozi se dionica od 20 km do jezera Kipišće u Svetoj Nedelji. Sudjelovanje je besplatno, a biciklijada će imati policijsku pratnju.

Cilj ove sportsko-rekreativne i javno-zdravstvene manifestacije je promoviranje aktivnog načina života, kao najboljeg načina za očuvanje zdravlja.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za zdravstvo, Grada Svete Nedjelje te Doma zdravlja Zagreb-Zapad

Nastavni zavod za javno zdravstvo »Dr. Andrija Štampar« organizirao je vježbe zagrijavanja od 9.3 do 10 sati. Uz to, sudionici će se također moći okrijepiti vodom i energetskim pićima na nekoliko lokacija uzduž rute.

Od 12 sati započinje edukativni program u Svetoj Nedjelji.

Europski tjedan mobilnosti tradicionalno se održava svake godine od 16. do 22. rujna te poziva ljude da isprobaju alternative vožnji automobilom. Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti »Sigurno i zdravo uz održivu mobilnost!« Manifestacija se stoga sastoji od tri glavne komponente. To su tjedan aktivnosti, trajnih mjera za uvođenje održive mobilnosti te »Dana bez automobila« koji se održava 22. rujna i središnji je događaj Europskog tjedna mobilnosti.

Za više informacija posjetite: https://mobilityweek.eu/home/ (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI

Odgovori

You have to agree to the comment policy.