U “Štamparu” na Badnjak i Staru godinu neće biti testiranja na COVID-19

U “Štamparu” na Badnjak i Staru godinu neće biti testiranja na COVID-19

Iz Nastavnog zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ obavještavaju građane da za Božić, 25. prosinca 2020. i Novu godinu, 1. siječnja 2021., neće provoditi testiranja na virus SARS-CoV-2.

Na Badnjak i Staru godinu testiranja će se odvijati od 9 do 11 sati. Osim navedenog, testiranja se nastavljaju prema regularnom rasporedu te se mole svi građani da se za njih prijave putem online platforme dostupne ovdje. Podsjećamo, regularno radno vrijeme provoznog testiranja na Zavodu, Mirogojska cesta 16 je od ponedjeljka do petka od 10 do 16 sati, subotom od 10 do 14 sati, a nedjeljom od 8 do 12 sati.

Iz Zavoda poručuju kako od pojave prvog slučaja koronavirusa u Hrvatskoj, prije sada već deset mjeseci, njihovi, kao i stručnjaci diljem cijele države, ulažu ogromne napore kako bi omogućili testiranje što većeg broja građana i očuvali njihovo zdravlje. U tome ulažu velike napore, pa kako bi i oni imali priliku provesti blagdane u miru te nadoknaditi vrijeme s obiteljima u toplini vlastitog doma, neće biti testiranja za Božić i Novu godinu, dok će se testiranja na Badnjak i Staru godinu odvijati u skraćenom terminu.

Testiranja u drugim terminima odvijat će se prema modelu uzimanja briseva uvedenom krajem listopada. Tako se narudžbe za testiranje na koronavirus primaju isključivo putem online platforme kojoj se može pristupiti na mrežnoj stranici Zavoda. Nadalje, Pozivni centar za unaprjeđenje praćenja osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženom osobom otvoren je sedam dana u tjednu, od 8 do 20 sati, a kontakt brojevi su 01 46 96 308, 01 55 63 102 i 01 46 96 315. Dodatne savjete možete potražiti i putem e-maila covidinfo@stampar.hr. (zg-mag)