U spomen na zagrebačke heroje

U spomen na zagrebačke heroje

U petak u auli Gradske uprave gradonačelnik Milan Bandić otvorio je izložbu fotografija U spomen na zagrebačke heroje. Autori ovih fotografija su hrvatski branitelji Stipe Renić, slobodni umjetnik i Antun Krešić, akademski slikar. Izložba je postavljena u sklopu obilježavanja Dana branitelja Grada Zagreba i svojevrsni je podsjetnik na sve Zagrepčane koji su dali život za domovinu i kojima se ovom izložbom odaje počast i izričemo zahvalnost.

Kako ističu organizatori, izložba sadržava 34 panoa fotografija spomen-obilježja za poginule hrvatske branitelje i žrtve Domovinskog rata u Zagrebu. Osim toga na izložbi se može vidjeti i 3 panoa s popisima ulica koje nose naziv po hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. O tome se oglasio i gradonačelnik Milan Bandić:

Ovo je dokaz da Grad skrbi o očuvanju kolektivne memorije na Domovinski rat i na sve njegove tekovine. Gradonačelnik je zaključno nadodao, kako je u planu i postavljanje Spomenika Domovini i Spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu do kraja 2018.

Antun Krešić izjavio je ” kako se vidi koliko je  u gradu spomenika i kako se  čuva uspomena na poginule i nestale.  Na kraju, podsjetio je okupljene kako su u Zagrebu u palim braniteljima ali i po postrojbama iz Domovinskog rata nazvane 73 ulice, aleje, stube ali i parkovi te sa 70 spomenika“.
(Zg Magazin)