U spomen na prijatelja Zdravog Razuma

U spomen na prijatelja Zdravog Razuma

Zdrav razum je izgubio želju za životom od kako je crkva postala biznis, a kriminalci počeli dobivati bolji tretman od svojih žrtava

Danas žalimo za odlaskom voljenog prijatelja „Zdravog Razuma“ koji je bio s nama mnoge godine.

Niko ne zna točno koliko je bio star s obzirom na to da je njegova krštenica davno zagubljena u birokratskoj crkvenoj traci.

On će biti zapamćen po tome što se držao dragocjenih lekcija:

Znati kad se skloniti s kiše,
Zašto tko rano rani dvije sreće grabi,
Život nije uvijek fer,
Možda sam ja kriv…

Zdrav Razum je živio po jednostavnim ekonomskim pravilima: Ne troši više nego što zarađuješ i oprobanim strategijama, odrasli, ne djeca, vode stvari.

Njegovo zdravlje je počelo naglo propadati kada su uvedene dobro zamišljene, ali teške regulative.

Izvještaji o: 6-godišnjem dječaku optuženom za seksualno uznemiravanje zato što je poljubio djevojčicu, o učitelju koji je otpušten, jer je kaznio neodgojenog učenika su samo pogoršali njegovo stanje.

Zdrav Razum je izgubio tlo pod nogama kad su roditelji napali nastavnike, jer rade posao koji su oni propustili učiniti u discipliniranju njihove neodgojene djece.

Propao je još više kad su škole morale dobiti roditeljski pristanak da bi djeci dali losion za sunčanje ili aspirin, ali nisu smjeli da obavijeste roditelje ako je učenica trudna i želi abortirati. Zdrav Razum je izgubio želju za životom od kako je crkva postala biznis, a kriminalci počeli dobivati bolji tretman od svojih žrtava.

Zdrav Razum je prebijen otkad niste mogli braniti se od provalnika u vlastitom stanu i provalnik vas je mogao tužiti za napad.

Zdrav Razum se konačno odrekao želje za životom kad je jedna žena propustila shvatiti da je kava koja se puši vruća, prosula je u krilo i odmah dobila ogromnu nadoknadu.

Zdrav Razum će biti ispraćen od njegovih roditelja Istine i Povjerenja, od njegove supruge Diskrecije, od njegove kćeri Odgovornosti i njegovog sina Logike.

Iza njega ostaju njegova 4 polubrata:

Znam svoja prava,
Hoću odmah,
Neko drugi je kriv i
Ja sam žrtva.

Pogrebu nije prisustvovalo mnogo njih, jer je vrlo malo njih shvatilo da je otišao…

N. N.

Sutra je novi dan!

https://youtu.be/7HKoqNJtMTQ

Priredio: Ivan Remeta – Johnny

Ivanu možete pisati na: ivanrjohnny@yahoo.com.hr

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni