U Skupštini umalo poletjele šake: Karačić pozvao Tomaševića da dođe ispod Domovinskog mosta i povede i prijatelja…

U Skupštini umalo poletjele šake: Karačić pozvao Tomaševića da dođe ispod Domovinskog mosta i povede i prijatelja…

(Foto i video: Z1 televizija)

»Klošaru mali, pljunut ću ti u facu! Hoćemo otići negdje ispod Domovinskog mosta, sami, je l’ hoćeš? Je l’ hoćeš? Možeš i frenda povesti slobodno sa sobom, dva. Klošaru mali…«, poručio je Karačić Tomaševiću

Na aktualnom satu današnje sjednice Gradske skupštine umalo su poletjele šake. Naime, gradski zastupnik Neovisnih za Hrvatsku Davorin Karačić (inače, odvjetnik pjevača Marka Perkovića – Thompsona) se zbog neslaganja oko stavova glede Gradskog nogometnog kluba Dinamo unio u lice Tomislavu Tomaševiću (Zagreb je naš!) te ga izvrijeđao i pozvao na obračun ispod Domovinskog mosta.

Tomašević je u pauzi izjavio da ga je novi zastupnik Neovisnih za Hrvatsku pozivao na fizički obračun, prijetio mu i tražio da se fizički obračunaju izvan Skupštine. »Malo je falilo da stvar eskalira«, rekao je Tomašević koji je objasnio da ga je Karačić pozvao sa strane ne bi li raspravili nešto vezano uz temu Dinama i Tomaševićeve izjave u kojoj je optužio Neovisne za Hrvatsku za »političku trgovinu«, nakon čega je uslijedio incident u koji se naposljetku umiješalo i osiguranje Gradske skupštine.

Tomašević je podsjetio kako je stranka Zagreb je naš! tražila da se u skupštinski zaključak oko Dinama uvrsti zabrana korištenja stadiona za poslove preoblikovanja kluba u dioničko društvo, a sličan je zaključak imao i klub Neovisnih za Hrvatsku, ali ga je povukao uoči imenovanja njihove zastupnice dr. sc. Ane Lederer na mjesto pročelnice Gradskog ureda za kulturu.

Rekao je da ga prijetnje o neće zastrašiti, poručivši kako će i dalje govoriti ono što misli te zastupati teze koje su obećali biračima, a jedna od njih je demokratizacija Dinama.

Sukob su snimili novinari Z1 televizije. Na snimci se ne čuje početak, a prve riječi koje su čuju su Tomaševićevo obraćanje Karačiću: »A što ako ja neću?«

»Klošaru mali, pljunut ću ti u facu. Hoćemo otići negdje ispod Domovinskog mosta, sami, je l’ hoćeš? Je l’ hoćeš? Možeš i frenda povesti slobodno sa sobom, dva. Klošaru mali! Usta isperi svaki puta prije nego izgovoriš riječ Dinamo i Davorin Karačić! Jesi čuo? Kada nekoga optužuješ za političku korupciju, onda reci što je bilo. Bijedniče mali«, bio je vokabular Davorina Karačića. 

https://www.facebook.com/z1televizija/videos/1054301901396140/

Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić je, kao i ostali gradski zastupnici, osudio neprimjereno ponašanje.

Mikulić je rekao da osuđuje bilo koji oblik nasilja gdje god on bio, na ulici ili u drugom parlamentu Republike Hrvatske, no dodao je kako nije ništa vidio jer je vodio sjednicu, već je samo čuo prepirku koju nije razumio.

Zbog ove je scene pozvao zastupnike na primjereno ponašanje i rječnik: »Onako kako se mi ponašamo u parlamentu, to će biti slika parlamenta prema van«.

Davorin Karačić postao je zagrebački zastupnik je prije mjesec dana, zamijenivši Anu Lederer, a u Skupštinu je ušao s liste stranke Neovisni za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića koji su koalicijski partneri stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti.

Čelnik Neovisnih za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović novinarima je rekao da ne zna je li riječ o nasrtaju jer nije ni vidio ni čuo sam događaj pa ga ne može komentirati. Dodao je kako svi koji ga poznaju znaju da on ne podržava niti jedan oblik nasilja – ni verbalno ni stvarnog. Zaključio je kako je posrijedi »malo žešća raspravi s navijačkom pozadinom« jer su u njegovoj stranci posebno osjetljivi na Dinamo.

Ustvrdio je da su u stranci posebno osjetljivi kad se »insinuira politička trgovina« te da Klubu Neovisnih za Hrvatsku ne mogu docirati oni koji su Dinamov stadion vidjeli samo na TV-u, dok oni imaju tri osobe koje su odrasle na navijačkoj tribini. (ZG-magazin / Z1 / Hina)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni