U školskim kupama 8123 zagrebačka prvašića

U školskim kupama 8123 zagrebačka prvašića

U zagrebačke osnovne škole prvi put kreće 8123 prvašića, a sve će učenike glavnog grada na klupama dočekati besplatni udžbenici

Gotovo pola milijuna učenika danas ponovno kreće u školu, 320 tisuća osnovaca i 178 tisuća srednjoškolaca, a prvašića je više nego prošle godine – njih 42 tisuće.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar poželio je svim učenicima sreću i uspjeh u novoj školskoj godini.

„Pozdravljam roditelje i skrbnike, djecu i učenike, posebice ovogodišnje prvašiće. Djeci i učenicima želim vrtićko i školsko ozračje ispunjeno kreativnošću i radom, prijateljstvom te uzajamnim razumijevanjem i prihvaćanjem. Pred nama su novi izazovi, a poboljšanje našega odgojno-obrazovnog sustava trajna nam je zajednička obveza“, naveo je ministar.

U zagrebačke osnovne škole prvi put kreće 8123 prvašića, a sve će učenike glavnog grada na klupama dočekati besplatni udžbenici.

Nakon već gotovo tradicionalne rasprave u medijima, djeca kojima je to potrebno, i dalje će imati asistente u nastavi, za što je država osigurala 80 milijuna kuna. Ocjene će upisivati u digitalni dnevnik u  ukupno 569 matičnih škola, što je oko 40 posto škola u Hrvatskoj.

Od ove školske godine uvodi se i novi Pravilnik o pedagoškim mjerama prema kojem sve škole u Hrvatskoj imaju isti kućni red. Ne budu li ga se učenici pridržavati, slijede kazne koje su točno propisane s obzirom na „prekršaj“.

Prvo polugodište traje do 23. prosinca 2015. godine, a drugo polugodište traje od 11. siječnja 2016. godine do 10. lipnja 2016. godine, a za učenike završnih razreda srednje škole do 17. svibnja 2016. godine.

Zimski praznici počinju 24. prosinca 2015. godine, a završavaju 8. siječnja 2016. godine, a proljetni praznici počinju 21. ožujka 2016. godine, a završavaju 25. ožujka 2015. godine.

Spomenimo i akciju policije „Poštujte naše znakove“ koja će se provoditi tijekom rujna u cijeloj Hrvatskoj, a usmjerena je na zaštitu djece u prometu, osobito u prvim danima polaska u školu i njihovog samostalnog sudjelovanja u prometu. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni