U sklopu humanitarne akcije prikupljeno više od 3 tone plastičnih čepova

U sklopu humanitarne akcije prikupljeno više od 3 tone plastičnih čepova

(Foto: Zagrebački holding)

U sklopu partnerstva s Udrugom oboljelih od leukemije i limfoma, sva reciklažna dvorišta u gradu Zagrebu, kojima upravlja Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća uključena su u humanitarnu akciju „Ubaci čep za skupi lijek!“.

Zagrebački holding na ukupno 20 reciklažnih dvorišta osigurava sabirna mjesta i spremnike za prikupljanje plastičnih čepova. Tijekom 2022. godine prikupljeno je više od 3 tone plastičnih čepova.

Projekt je zaživio podrškom koju dobiva u zajednici – od institucija, tvrtki, nevladinih udruga, škola i vrtića.

Prošli tjedan su djeca Dječjeg vrtića Malešnica s predsjednikom Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Emilom Vibovićem donijela čepove u njima najbliže reciklažno dvorište Špansko.

“Mi smo eko vrtić i već dugi niz godina skupljamo plastične čepove upravo za ovu humanitarnu akciju”, poručila je pedagoginja vrtića Barbara Oremuš. Dodaje da čepove skupljaju na razini cijelog vrtića,te da sudjeluju i roditelji, a i stanari koji žive u blizini…

Prikupljaju se sve vrste plastičnih čepova i poklopaca od vode, sokova, mlijeka, jogurta, sireva, deterdženata i slično, a Udruga ih predaje ovlaštenim otkupljivačima. Udruga tako pribavlja novac koji se koristiti u svrhu liječenja i omogućavanja boravka obitelji u blizini mjesta liječenja.

»Zahvaljujem što su građani, djeca, vrtići i škole prihvatili ovu akciju i što je Zagrebački holding prihvatio našu zamolbu da se čepovi prikupljaju i u reciklažnim dvorištima«, izjavio je čelnik Udruge Emil Vibović. Rekao je da je vrlo zadovoljan jer i ova djeca sudjeluju u očuvanju okoliša i pomažu oboljelima.

»Želimo da ova lijepa priča potraje, da naši sugrađani i dalje budu potaknuti ozračjem solidarnosti i humanosti te odlučni pomoći oboljelima od leukemije i limfoma«, dodao je.

Glavna ideja akcije je sakupljanje plastičnih čepova i slanje u Udrugu, koja zatim dobiven novac koriste u svrhu liječenja, omogućavanja boravka obitelji u blizini mjesta liječenja i potrebnih lijekova i medicinskih pomagala.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni