U siječnju u Zagrebu 10 posto više turista nego lani

U siječnju u Zagrebu 10 posto više turista nego lani

(Foto: M. Vrdoljak / http://media.infozagreb.hr/)

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, u siječnju je zabilježeno 61.509 dolazaka te 132.180 noćenja, što predstavlja porast od 10 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Tako je u siječnju ove godine ostvareno 18.200 (rast od 11% ) dolazaka domaćih gostiju te 43.309 (rast od 9 %) dolazaka stranih, a najbrojniji su bili posjetitelji iz: Italije, BIH, Južne Koreje, Njemačke i Srbije. Od ukupno registriranih noćenja, domaći turisti su ostvarili 38.312 (rast od 8 %) te strani 93.868 (rast od 10 %), a prvih pet mjesta zauzimaju: Italija, BIH, Njemačka, SAD i Srbija.

„Ovo deset postotno povećanje dolazaka i noćenja možemo zahvaliti početku našeg predsjedanja Vijećem Europske unije, ali i činjenici da smo se kao zanimljiva, tzv. city-break, destinacija uspjeli pozicionirati ne samo na karti Europe, već i na karti svijeta. Tome u prilog govori i porast od čak 41 posto u noćenjima gostiju iz SAD-a, čemu su pridonijele intenzivne marketinške aktivnosti TZGZ-a na tom tržištu. Posebno bih istaknula dobru suradnju TZGZ s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u New Yorku. A, osim toga, proveli smo i online kampanju sa poznatim Smithsonian Magazine-om koji obrađuje teme popularne kulture, povijesti, umjetnosti i inovacija na pregledan i širokoj publici zanimljiv način“, izjavila je ovom prilikom direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld.

Naime, kroz 2019. godinu TZGZ je ostvarila suradnju s renomiranom američkom Smithsonian Institution, putem čijeg se online magazina promovirala zagrebačka turistička i kulturna ponuda. Za tu svrhu kreirana je posebna internetska stranica posvećena kulturnoj ponudi: http://culture.infozagreb.hr/, a kampanja TZGZ-a ostvarila je uspjeh među čitateljima koji su na člancima o zagrebačkoj turističkoj i kulturnoj ponudi boravili čak dva i pol puta više vremena, nego na drugim člancima tog tipa.

Uz hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije koje traje do kraja lipnja, veći broj turista u nadolazećim mjesecima svakako će biti potaknut i raznim događanjima. Tako se već idući mjesec očekuje četvrti po redu Festival svjetla Zagreb, koji obilježava početak proljeća i sezone brojnih događanja na otvorenom. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni