“U Sigetu se pretjeralo s gradnjom i pogodovanjem investitorima”

“U Sigetu se pretjeralo s gradnjom i pogodovanjem investitorima”

»Žalosti da se država koja ima more odriče Brodarskog instituta, koji osim tradicije i kvalitete posjeduje opremu kakvu nema niti jedna EU država Europske unije, a i šire«, ustvrdila je vijećnica MO Siget Gordana Pasanec

U Sortinoj ulici, kod kućnog broja 1 u utorak 13. ožujka u ranim jutarnjim satima pojavili su se bageri na mjestu gdje je, prema riječima vijećnice Mjesnog odbora Siget i potpredsjednice udruge građana Siget Gordane Pasanec, nedavno srušeno 46 stabala kako bi privatni investitor napravio parkiralište.

Zbog toga je Udruga sazvala mirno okupljanje stanara i prikupila veći broj potpisa na »mjestu zločina«. Naime, bageri su ušli u prostor Brodarskog instituta i uništili još dodatnog zelenila, iako, prema tvrdnjama vijećnice, građevinska dozvola još nije izdana.

»Čestice na kojima se nalazi parkiralište bile su vlasništvo stanara koje je u postupku zastupao upravitelj zgrade koji je iskoristio svoju poziciju i u nagodbi prevario sugrađane«, rekla je spomenuta predsjednica udruge.

Podsjeća da se o ovoj temi već ranije govorilo kada se najavljivala gradnja poslovno-stambenog objekta (o čemu je redovito izvještavao i naš portal), ali je priča zastala. No onda je prošli tjedan na ogradi i obližnjim stupovima osvanuo poziv za dodjelu građevinske dozvole.

Kako kaže Pasanec, udruga građana Siget je odmah pristupila prikupljanju potpisa protiv izgradnje stambeno-poslovnog objekta, budući da bi se trebao graditi na katastarskim česticama koje su u vlasništvu Brodarskog instituta, »čiju su privatizaciju i malverzacije oko uništavanja te institucije od važnog strateškog značenja prijavili DORH-u i USKOK-u«.

»Smatramo da s pretjeralo sa naglim porastom poslovnih objekata i pogodovanja privatnim investitorima«, ustvrdila je Gordana Pasanec i dodala kako žalosti da se država koja ima more (ili ga možda nema) odriče Brodarskog instituta, koji osim tradicije i kvalitete posjeduje opremu kakvu nema niti jedna država Europske unije, a i šire, a sve radi toga što ima socijalni karakter.

Pasanec zaključuje, kako će Udruga građana potpise urudžbirati u petak 16. ožujka Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet i zatražiti odgodu radova, sve dok se ne završi istraga u Državnim institucijama i ne donese odluka na Zboru građana.

Matej Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni