U Sesvetama pao meteorološki balon

U Sesvetama pao meteorološki balon

Zagrebačka policija izvijestila je da je u subotu, 2. srpnja na području Sesveta pao meteorološki uređaj. Pritom nitko nije ozlijeđeni i nema materijalne štete, a Državni hidrometeorološki zavod potvrdio je kako je riječ o njihovom bezopasnom senzoru za mjerenje atmosferskih prilika.

Policija je precizirala da je na parkiralištu u sesvetskoj Ulici Ivana Gorana Kovačića, pronađen predmet koji je pomoću užadi povezan s ispuhanim balonom.

Nakon zaprimljene dojave policijski službenici su na mjestu događaja utvrdili kako je najvjerojatnije riječ o radio sondi, čija je svrha mjerenje meteoroloških parametara u atmosferi. Dio je pao na parkiralište stambene zgrade, dok je ispuhani balon pao u dvorište obližnjeg vrtića.

U policiji ističu da tijekom događaja na području gdje je pao uređaj, nije bilo građana i nema ozlijeđenih osoba niti je nastala materijalna šteta. O događaju su obaviještene nadležne službe dok je uređaj uklonjen te će biti propisno zbrinut, napominju iz Policijske uprava zagrebačke (PUZ).

»Navedeni događaj nije povezan s detonacijom koja se oko 12.20 sati čula u Zagrebu, kada se najvjerojatnije radilo o probijanju zvučnog zida«, dodaju u PUZ-u. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni