U promet puštena obnovljena dionica Vukovarske

U promet puštena obnovljena dionica Vukovarske

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je u promet pustio Ulicu grada Vukovara, dionicu od Savske ceste do Trešnjevačkog trga, na kojoj su završeni radovi na sanaciji kolnika.

»Nakon osam dana radova na sanaciji kolnika u dužini od oko 500 metara, puštamo u promet Vukovarsku da može neometano teći promet«, rekao je gradonačelnik.

Voditelj Zagrebačkih cesta Željko Dukić rekao je da su radovi obuhvatili frezanje nosivog i habajućeg sloja asfalta, podizanje komunalnih instalacija, zamjenu dotrajalih poklopaca, izgradnju četiri nova slivnika kako bi se poboljšala površinska odvodnja ceste te ponovno asfaltiranje prometnice uz obnovu horizontalne i vertikalne signalizacije. Ukupna vrijednost radova iznosi 1,700.000 kuna.

Nakon Vukovarske gradonačelnik je, sa suradnicima, obišao Zagrebačku aveniju – nadvožnjak iznad Selske ceste, na kojem su započeli radovi na sanaciji južnog kolnika.

»Dva dana će trajati radovi na obnovi kolnika na Zagrebačkoj aveniji, na dionici dugoj 115 metara«, rekao je gradonačelnik.

Prema riječima voditelja Dukića, radovi obuhvaćaju skidanje habajućeg sloja asfalta koji je dotrajao i treba ga obnoviti, stavljanje novog te iscrtavanje horizontalne signalizacije. Vrijednost radova je oko 150.000 kuna. (zagreb.hr)