U proljeće počinje gradnja IKEA-e

Prva robna kuća IKEA-e u Hrvatskoj, ali i u regiji, gradit će se u općini Rugvica, na istočnom izlazu iz Zagreba kod Ivanje Reke, a početak radova očekuje se početkom proljeća. Ukupna investicija tvrtke IKEA u Hrvatskoj iznosit će oko 100 milijuna eura, a u konačnici će otvoriti  350 radnih mjesta

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručio je jučer, u prostorijama Zagrebačke županije, rješenje za građenje robne kuće IKEA u općini Rugvica direktoru za nekretnine i razvoj IKEA-e jugoistočne Europe Vladislavu Laliću. Zahtjev za izdavanjem spomenutog rješenja IKEA je podnijela 27. prosinca 2012. godine, a zakonski rok za izdavanje građevinske dozvole bio je maksimalno 45 dana. Zagrebačka županija rješenje je izdala s jučerašnjim datumom.

Prva robna kuća IKEA-e u Hrvatskoj, ali i u regiji, gradit će se u općini Rugvica, na istočnom izlazu iz Zagreba kod Ivanje Reke, a početak radova očekuje se početkom proljeća. Ukupna investicija tvrtke IKEA u Hrvatskoj iznosit će oko 100 milijuna eura, a u konačnici će otvoriti  350 radnih mjesta. Vladislav Lalić rekao je kako je izdavanjem ovog dokumenta ukinuta posljednja prepreka za početak gradnje centra. Pohvalio je i efikasnost Zagrebačke županije koja je dozvolu izdala u rekordnom roku te je najavio kako se otvorenje centra očekuje u proljeće 2014. godine.

Župan Kožić izrazio je zadovoljstvo što je švedski div u industriji namještaja odabrao upravo Zagrebačku županiju za gradnju svog centra. „Na području naše županije realiziraju se dvije najveće investicije u Republici Hrvatskoj. To su IKEA u Rugvici i Pliva u Savskom Marofu, investicija vrijedna oko 120 milijuna eura koja će otvoriti novih 100-tinjak radnih mjesta. Bez obzira na krizu, mnogi domaći i strani investitori, prepoznaju Zagrebačku županiju kao regiju u koju je poželjno ulagati, a mi to pokušavamo opravdati razvijajući poslovne zone na svom području te ponašajući se kao učinkovita javna uprava“ – izjavio je župan Kožić naglasivši kako će Zagrebačka županija i u buduće u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti pomagati realizacije investicijskih projekata, poput ovog IKEA-inog.

Inače, u proteklom razdoblju na području Zagrebačke županije realizirale su se mnogobrojne investicije poput: proizvodno-poslovni objekt PIP-a u zoni Pisarovina, podatkovni centar Datacross u Jastrebarskom, novi pogoni PIK-a u Vrbovcu,  Eurokabel u Jakovlju, Tvornica papira Violeta u Svetom Ivanu Zelini, tvornice papirnatih proizvoda Tardi Grupe u Lomnici, West Gate-a u Zaprešiću, itd. Zagrebačka županija u svoje je poslovne zone u posljednjih 10 godina uložila više od 33 milijuna kuna. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni