U prodaju kreću jabuke sa znakom hrvatske kvalitete

U prodaju kreću jabuke sa znakom hrvatske kvalitete

U Distributivnom centru za voće i povrće u Vukovini u utorak su prvi proizvodi – jabuke proizvođača PZ Jabuka HR– označene su znakom „Dokazana kvaliteta–Hrvatska“ te su spremne za tržište.

 Putem jedinstvene oznake na poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima koji nose znak »Dokazana kvaliteta – Hrvatska« potrošač će biti informiran da kupuje domaći proizvod dodane vrijednosti i provjerene kvalitete.

Predsjednik Hrvatske voćarske zajednice Branimir Markota izjavio je kako je ovo prvo označavanje jedan simboličan čin, ali jako bitan za hrvatske voćare.

»Jedan od najvećih problema voćara je izostanak kvalitetnog i transparentnog označavanja domaćeg proizvoda u trgovačkim lancima, a ovaj certifikat domaćeg proizvoda pod nazivom „Dokazana kvaliteta – Hrvatska“ diže vrijednost našeg proizvoda i daje jasnu informaciju hrvatskim potrošačima koji su željni dokazano domaćeg proizvoda«, rekao je Markota.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković najavila je kako je u procesu priznavanja i oznaka Dokazana kvaliteta za konzumna jaja, a specifikacija za povrće je krajem kolovoza upućena na notifikaciju u Europsku komisiju.

Dodala je kako će oznaka omogućiti bolji plasman na tržištu proizvoda dodane vrijednosti, a potrošačima garanciju domaćeg proizvod.

»Dodatno ćemo ovaj sektor osnažiti izgradnjom i opremanjem logističko-distribucijskih centara za koje smo putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti predvidjeli 616 milijuna kuna«, kaže ministrica. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni