U pripremi projekt “Trešnjevka se budi”

U pripremi projekt “Trešnjevka se budi”

(Foto: zagreb.hr)

„Trešnjevka se budi“ naziv je projekta o kojem je bilo riječi u ponedjeljak na sastanku u Gradskoj upravi, a kojim se žele oživjeti ulice Tratinska i Ozaljska. Njegova realizacija je planirana za 2021. i 2022. godinu.

Nakon “Jane’s Walk Zagreb: Tratinska se budi!” 2020., jednodnevne manifestacije koja je građane i lokalne aktere, vlasnike lokala te mnogobrojne udruge nastojala uključiti u projekt oživljavanja ulice koja je desetljećima bila glavni prilaz Trešnjevci iz smjera središta grada, na sastanku je iskazana namjera da se projekt proširi i na Ozaljsku ulicu.

»U 2021. planiramo svojevrsni nastavak ove akcije uključivanjem više aktera i suradnika u oživljavanje ulice i u proširivanje projekta na prostor Ozaljske ulice, u smjeru Remize«, kazala je Saša Martinović Kunić, uime Centra za kulturu Trešnjevka te je dodala: »Promjenom društvenih navika i slijedom trenda seljenja trgovina iz središta u rubne dijelove grada, ova ulica obiluje neiskorištenim prostorima, ali i ugođajem zapuštenih lokala pa ne potiče na kupovinu na cjelovitome svom području.«

Gradonačelnik Milan Bandić je projektu dao punu podršku. Trebao bi se realizirati u pet etapa, a s prvom etapom, od Savske ceste do Nove ceste, započelo bi se na proljeće 2021.

Zadužio je gradske urede da do sljedećeg sastanka zajedno s Centrom za kulturu Trešnjevka izrade prijedlog projekta kako bi se krajem prosinca mogao predstaviti javnosti.

Projektom su previđeni prostori za brojne kulturne sadržaje, od glazbenih izvedbi, radionica, malih predstava i ostalih interaktivnih sadržaja, a ulice bi dijelom postale pješačke zone kako bi se napušteni lokali oživjeli što je više moguće. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni