U preventivnoj akciji kod čak 104 osoba otkriven zloćudni tumor kože!

U preventivnoj akciji kod čak 104 osoba otkriven zloćudni tumor kože!

Ovogodišnja preventivna gradska akcija pregleda madeža (bez uputnice) pod nazoivom  “Djeluj sada” organizirana u nedjelju 5. lipnja na ŠRC-u Jarun bila je dosad najposjećenija. Akcija se održavala u vremenu od 10.00 do 18.00 sati, a odazvalo joj se 30 liječnika volontera različitih specijalnosti (dermatolozi, onkolozi, onkološki i plastični kirurzi, otorinolaringolozi) koji su pregledavali građane u ukupno 10 preglednih jedinica pod vodstvom prof. dr.sc. Mirne Šitum prim., dr.med.

Preventivnim pregledima kože i madeža do sada je obuhvaćen rekordan broj građana, ukupno 1207. Nažalost, od ukupno navedenog broja u ovoj javnozdravstvenoj kampanji otkriveno je 104 zloćudnih tumora kože, od kojih 10 melanoma. Građani kod kojih postoji sumnja na zloćudne tumore odmah su upućeni na daljnju obradu i liječenje, s naznakom žurnosti za one kod kojih je otkriven melanom.

Ovu javnozdravstvenu kampanju Grad Zagreb proveo je u suradnji s Klinikom za kožne i spolne bolesti i Klinikom za tumore Kliničkoga bolničkoga centra „Sestre milosrdnice”, Referentnim centrom Ministarstva zdravlja za melanom, Klinikom za dermatovenerologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb, Domovima zdravlja kojih je osnivač Grad Zagreb, Udrugom „Zdravi pod suncem“, Zagrebačkom ligom protiv raka, a uz potporu Ureda Svjetske zdravstvene organizacije u Republici Hrvatskoj. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni