U požaru u prihvatilištu za beskućnike poginula jedna osoba

U požaru u prihvatilištu za beskućnike poginula jedna osoba

(Foto: Ilustracija)

Nedaleko od gradske ustanove Dobri dom, odnosno prihvatilišta za beskućnike i pučke kuhinje u Velikoj Kosnici, jutros je izbio požar pri čemu je smrtno stradala jedna osoba.

Iz zagrebačke policije javili su kako je požar planuo oko 4.40 sati u Domovinskoj ulici, u krugu prenoćišta. Prema dosad prikupljenim informacija požar je izbio na drvenoj baraci veličine 15 x 8 metara, koja je u vlasništvu Grada Zagreba, a u kojoj se nalazio 71-godišnjak. U policiji navode kako je on najvjerojatnije zapalio svijeću nakon čega je izbio požar. Prilikom ovog požara, vatra se proširila i na drugu drvenu baraku.

Požar su ugasili vatrogasci, nakon čega je u baraci pronađeno tijelo zasad nepoznate osobe.

Ustanovu Dobri dom jutros je obišao gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević koji je izrazio žaljenje zbog ove tragedije.

»U jednoj od napuštenih baraka u blizini tih objekata rano jutros izbio je požar, u kojem je po sadašnjim spoznajama smrtno stradala jedna osoba čiji identitet se još utvrđuje. Požar je ugašen. Samo prihvatilište i pučka kuhinja nisu bili zahvaćeni požarom«, priopćeno je iz Gradske uprave.

»Očevid je u tijeku te nismo u mogućnosti iznositi druge detalje«, dodaje se u priopćenju. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni