U potresu ozlijeđeno ukupno 27 osoba

U potresu ozlijeđeno ukupno 27 osoba

(Foto: Vlada RH)

Voditelj Kriznog stožera, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas je rekao da je tijekom nedjeljnih potresa u Zagrebu ozlijeđeno 27 osoba, od koji je 18 teže, a 12 ih je hospitalizirano.

Petnaestogodišnja djevojčica s teškim ozljedama glave smještena u Klinici za dječje bolesti Zagreb je i dalje u kritičnom stanju te se liječnici bore za njen život.

Božinović je nakon sastanka državnog vrha u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici izjavio da se štete od potresa još utvrđuju.

„U ovoj situaciji se radi ono što je osnovno, a to je da se prije svega vidi u kojim objektima ljudi mogu nastaviti živjeti. Potres ima neku svoju logiku ponašanja, to je sad ta serija potresa koji se događaju, no opet, moj apel je svima, fokusirajte se na koronavirus, to je glavni neprijatelj”, poručio je ministar unutarnjih poslova.

„Od 12 hospitaliziranih osoba stradalih u potresu većina ima lomove vanjskih ekstremiteta”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Dodao je kako su nakon građevinskih izvida neki zdravstveni objekti izvan funkcije, poput zgrade dermatologije na Šalati. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni