U Poslovnom klubu Črnkas u tijeku su radionice »Kako do posla«

U Poslovnom klubu Črnkas u tijeku su radionice »Kako do posla«

Riječ je o radionicama na kojima će polaznicima biti objašnjeno kako da što bezbolnije uđu na tržište rada te kako da se što uspješnije predstave potencijalnom poslodavcu

U prostorijama Poslovnog kluba Črnkas na Črnomercu u Ilici 181 održavaju se besplatne radionice za uspješno traženje posla namijenjene mladima između 15 i 30 godina starosti. Radionice koje su krenule s radom u ponedjeljak 22. veljače, trajat će tri tjedna, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9.00 do 13 sati. Prijaviti se mogu svi koji se trenutno nalaze u obrazovnom sustavu ili su nezaposleni. Po završetku programa, polaznici dobivaju potvrdu o sudjelovanju koju kasnije mogu priložiti uz svoj životopis. Zainteresirani se mogu prijaviti putem prijavnog obrasca koji se nalazi na stranicama kluba Črnkas – www.crnkas.eu.

Riječ je o radionicama na kojima će polaznicima biti objašnjeno kako da što bezbolnije uđu na tržište rada te kako da se što uspješnije predstave potencijalnom poslodavcu. Radionice za traženje posla sastoje se od devet modula na kojima se intenzivno uče i usavršavaju osnovna znanja i vještine potrebne za traženje posla.

Osim toga kako napisti i oblikovati svoj životopis u skladu s najnovijim trendovima, kako napisati kvalitetno motivacijsko pismo, gdje, kada i kako tražiti posao, polaznici će na radionicama biti upućeni u komunikacijske i prezentacijske vještine (takozvane soft skills), koje nisu ništa manje bitne u cijelom procesu traženja posla, upravljanja vlastitim vremenom te postavljanju i ostvarivanju ciljeva.

Nakon pripremne faze, polaznici radionica dobivaju priliku sudjelovati na događaju speed dating s poslodavcima. Riječ je o simulaciji kratkih razgovora za posao s pravim poslodavcima. Polaznici imaju nekoliko minuta da pokažu što su naučili, da ostave dobar dojam na potencijalnog poslodavca, a zatim poslodavac na listu mjesta daje povratnu informaciju za njezino ili njegovo predstavljanje, odnosno što je u tom predstavljanju bilo dobro ili ne te na čemu bi polaznik trebao još poraditi.

Radionice i događaj Speed dating održavaju se u sklopu EU projekta ČRNKAS – Poslovnog kluba Črnomerec. Cilj projekta je pripremiti mlade za ulazak na tržište rada. Također, jedan od bitnih ciljeva je naglasiti važnost usavršavanja te pokazati kako je moguće boriti se protiv nezaposlenosti, i to s pozitivnim rezultatima.

EU projekt ČRNKAS – Črnomerec poslovni klub nastao je zahvaljujući inicijativi predsjednika Vijeća Gradske četvrti Črnomerec Josipa Jelića.

Nositelj projekta je Grad Zagreb, Gradski ured za obrazovanje kulturu i sport, Odjel za mlade, a parneri na projektu su Institut za stručno usavršavanje mladih i Europski savjet za mentorstvo i coaching Hrvatska. (mf)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni