U petak počinje PLACE2GO, najveći hrvatski sajam turizma

U petak počinje PLACE2GO, najveći hrvatski sajam turizma

Putopisci, svjetski putnici i egzotični nastupi obilježit će vikend rezerviran za građanstvo. Robert Knjaz sa svojom koledžicom s kojom je prošao pola svijeta, višestruko nagrađivana blogerica Andrea Andrassy s pričom o surfanju na Kanarima i Hrvoje Šalković koji će govoriti o neistraženim dijelovima Mjanmara

Najveći broj izlagača iz najviše zemalja dosad, poznati blogeri i putnici, fantastične nagradne igre, B2B dan, obilježit će šesti Međunarodni sajam turizma PLACE2GO, od 17. do 19. ožujka u Areni Zagreb.

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma PLACE2GO, ukupno će sudjelovati više od 180 izlagača iz 20 zemalja. Prvi put hrvatskoj će se publici predstaviti izlagači iz Tanzanije, Švedske, Makedonije i Albanije, a sudjelovat će i oni iz Rusije, Italije, Indonezije, Tajlanda, Kanade, Tunisa, Turske, Indije, Austrije, Velike Britanije, Belgije, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske te, naravno, izlagači iz Hrvatske.

Prvi dan sajma od 10 do 16 sati rezerviran je za poslovne susrete uz atraktivne panele na središnjoj pozornici. Je li cjelogodišnji turizam izazov ili mit te je li moguće putovanje kroz vrijeme i kako prezentirati apartman ili kuću za odmor, moći će se doznati od eminentnih stručnjaka.

Posjetitelji će sazanti kako bez obzira na motiv putovanja, pri odabiru hotela 47 posto gostiju neće odabrati hotel koji nema kvalitetnu, brzu i besplatnu wi-fi mrežu, a za 67 posto gostiju najvažniji je podatak o dostupnosti bežičnog interneta.

Putopisci, svjetski putnici i egzotični nastupi obilježit će vikend rezerviran za građanstvo. Robert Knjaz sa svojom koledžicom s kojom je prošao pola svijeta, višestruko nagrađivana blogerica Andrea Andrassy s pričom o surfanju na Kanarima i Hrvoje Šalković koji će govoriti o neistraženim dijelovima Mjanmara, samo su neka od zvučnih imena koja će se predstaviti ovaj vikend.

O svojim iskustvima pričat će jedna od trenutno najčitanijih hrvatskih blogerica Ella Dvornik, te Goran Jović i Ivan Bengeri koji će otkriti kakav je to putnik današnjice.

Goran Jović će također imati i predavanje o ukrašavanju tijela koje je sveprisutno na našem planetu, te koliko su daleko spremne neke kulture/narodi ići da bi naglasili svoju ljepotu, da bi se svidjeli nekome, da bi privukli osobu suprotnog spola ili čak zastrašili neprijatelja.

Pamela Konjevod govorit će o pretvaranju dvotjednog putovanja u dvomjesečno, Putoholičari o putovanju po Južnoj Africi, Namibiji, Bocvani i Zambiji, a blogerica Dora Pandora o doživljajima u Dubaiju „Šeik, baby Šeik“.

Saša Pjanić govorit će o putovanju Indokinom, Damir Zurub o tajnama indonežanskog podmorja, Jadri Juravić će usporediti kako je to živjeti na tri različite strane svijeta – na Karibima, u Dubaiju te u Africi, dok će Boris Štromar govoriti o nebu, koje je prema njemu zbog zvijezda jedno od glavnih hrvatskih atrakcija.

Marijan Šimičević predočit će svoje dojmove s obilaska juga Engleske, a s još nekoliko roditelja i njihovim mališana, sudjeluje i na panelu „U avanturu s djecom“. Iskustvo u spajanju djece sa svijetom putovanja predstavit će i Dejan Nemčić, profesor geografije koji svojim učenicima Skype tehnologijom pokušava približiti znamenitosti određene destinacije.

Na pozornici će u subotu i nedjelju nastupati skupina Apsardhe s indijskim klasičnim plesom Kathak i bollywoodski ples, te plesačice Gendis Putri Kartini i Una Matija Stalcar-Furac koje će prikazati indonežanski ples Tari Gembira.

Posjetitelje sajma očekuju bogate nagradne igre i nagradni natječaji u organizaciji izlagača. Pa tako između ostalog, mogu se osvojiti aviokarte za svjetske i europske destinacije, putovanje u Tanzaniju, putovanje u Indoneziju, putovanje u Toskanu, vikend u Istri, wellness odmor, smještaj i izlet u Postojnsku jamu, jet ski i quad safari u Dubrovniku, trodnevni najam vozila…

Posebnu podršku, kao i proteklih godina sajmu PLACE2GO pruža Grad Zagreb. Uz promociju dalekih destinacija domaćim putnicima, cilj sajma je i predstaviti grad domaćin izlagačima i posjetiteljima iz brojnih zemalja.

Uz Grad Zagreb, ni ovaj put nije izostala podrška institucija koje sajam već tradicionalno prate – Turističke zajednica Grada Zagreba, Ministarstva turizma i Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Svi posjetitelji imaju 40 % popusta na HŽ karte za vlak, 2,5 h besplatne vožnje Nextbikeom te besplatnu vožnju Uberom za nove korisnike s promo kodom PLACE2GO17 u vrijednosti 65 kuna. Više informacija na www.place2go.org.

Ulaz na sajam je besplatan, kao i prošlih godina.

Radno vrijeme sajma

Petak 17. 3.

10 – 16 sati – B2B ulaz samo s akreditacijama i pozivnicama

16 – 19 sati – otvoreno za sve posjetitelje, ulaz besplatan

Subota i nedjelja 18. i 19. 3.

10 – 19 sati – otvoreno za sve posjetitelje, ulaz besplatan

(zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni