U pet mjeseci u Zagrebu više od pola milijuna noćenja

U pet mjeseci u Zagrebu više od pola milijuna noćenja

Zagreb je u svibnju ove godine posjetilo 94.915 posjetitelja koji su ostvarili 158.971 noćenje, što u odnosu na svibanj 2013. godine predstavlja porast od čak 17 posto u dolascima i u noćenjima. Naime, tada je, prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, zabilježen 81.471 dolazak i 136.003 noćenja. Najbrojniji gosti došli su iz: Južne Koreje, SAD-a, Njemačke, Bugarske i Italije.

Inače, od siječnja do svibnja u glavnom gradu Hrvatske boravilo je ukupno 286.381 gost, a ostvareno je 510.660 noćenja, što, također, predstavlja porast od 11 posto u dolascima te 9 posto u noćenjima. Prva tri mjesta po broju dolazaka zauzeli su gosti iz Južne Koreje, Italije i Njemačke, dok su u noćenjima na prvom mjestu gosti iz Italije, a slijede ih gosti iz Njemačke i SAD-a. (zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t