U Parku mladenaca ruše stabla opasna za prolaznike

U Parku mladenaca ruše stabla opasna za prolaznike

(Foto: Ladislav Tomičić)

U Parku mladenaca u Sigetu ovih je dana posječeno desetak stabala. To je primijetio kolega novinar, Ladislav Tomičić koji onuda šeće sa svojim psom rekavši nam da se već »treći dan zaredom ondje ruše zdrava stabla«. Prema njegovim riječima, do sad ih je posječeno desetak. »Gledao sam panjeve od vrha do dna i nisam vidio da su stabla negdje bila trula«, kaže Tomičić.

Kako bismo saznali nešto o tim radovima kontaktirali smo predsjednika Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb-zapad Jadranka Baturića, no on nam je kazao da uopće nije upoznat sa rušenjem spomenutih stabala te poručio kako će se o tome odmah raspitati. Nadodao je kako taj zahvat nije bio u programu i projektu njegove gradske četvrti.

Iz podružnice Zagrebačkog holdinga Zrinjevac koja izvodi rušenje poručili su nam kako ćemo odgovor dobiti kroz dan – dva. No traženi odgovor prije je stiglo do vijećnice Mjesnog odbora Siget Gordane Pasanec kojoj su pojasnili kako su na deblima stabala uočena plodišta gljiva truležnica »što je indikator uznapredovale truleži«. Izjavili su kako će zbog opasnosti za prolaznike stabla biti uklonjena, a zamjenska sadnja će biti izvršena u što skorijem roku.

M. Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni