U ORAH-u provedeni prvi unutarstranački izbori

U ORAH-u provedeni prvi unutarstranački izbori

Članice i članovi stranke birali predsjednicu ili predsjednika Glavnog foruma i Nadzornog foruma te članice i članove Predsjedništva, te Glavnog foruma i Nadzornog foruma, koji se biraju po regionalnom ključu. Birali su i predsjednice odnosno predsjednike regionalnih organizacija

U ORaH-u su jučer provedeni prvi unutarstranački izbori na kojima je 1.700 članica i članova stranke elektroničkim putem i dopisno putem pošte biralo tijela i funkcije na razini središnjice, regionalnih organizacija te nekih gradskih organizacija na kojima je stranka imala uvjete za održavanje izbora odnosno dovoljan broj članova u revidiranom popisu birača.

Nakon provedenih izbora predsjednica ORaH-a Mirela Holy za Hinu je izjavila da je tijekom jučerašnjeg dana od 7 do 19 sati putem elektroničke platforme glasalo 66 % članica i članova stranke od njih 1.450 koji su se prijavili za elektronički način glasanja, a upisani su u revidirani popis birača, te da već sada može zaključiti da je izborna skupština ORaH-a valjana. Naime, prema stranačkom Statutu skupština valjana ako na izbore izađe 50 % članica i članova stranke koji imaju pravo glasati.

Holy je istaknula i da se na današnje prve unutarstranačke izbore za dopisno glasanje putem pošte prijavilo 250 članica i članova ORaH-a, te da očekuje da će svi njihovi glasački listići koje su im poslali u ponedjeljak, 20. listopada, do srijede, 29. listopada stići u središnjicu stranke u Zagreb. Izborna komisija će u srijedu, kad stignu njihovi listići zaključiti izborni proces.

Na prvim unutarstranačkim izborima ORaH-a ,članice i članovi stranke birali predsjednicu ili predsjednika Glavnog foruma i Nadzornog foruma, koji se biraju glasovima svih članica i članova s pravom glasa te članice i članove Predsjedništva, te Glavnog foruma i Nadzornog foruma, koji se biraju po regionalnom ključu. Birali su i predsjednice odnosno predsjednike regionalnih organizacija. (zg-mag /hina)