U obradi za procjenu šteta od potresa je 3964 građevina

U obradi za procjenu šteta od potresa je 3964 građevina

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić dodala je i da je do danas obrađeno 1196 objekata za procjenu šteta nastalih u nedavnoj poplavi

U protekla 24 sata zabilježen je 161 novi slučaj zaraze koronavirusom na području Zagreba, 1030 osoba je testirano, a za čak 460 je određena mjera samoizolacije, izvješteno je na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar Sandra Šikić kazala je da su 42 novozaražene osobe s negativnom epidemiološkom anamnezom dok su njih 86 kontakti zaraženih. U odnosu na protekli dan, oporavila se 31 osoba više. U Zagrebu je aktivno 463 slučajeva, a ukupno 2.838 osoba nalazi se u samoizolaciji. Dr. sc. Šikić istaknula je kako je situacija u Zagrebu ozbiljna te je apelirala na sugrađane da se pridržavaju mjera.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo dr. Vjekoslav Jeleč je dodao kako je zdravstveni sustav opterećen i najavio da će zagrebački stožer uskoro ići s prijedlogom novih mjera.

Zamjenica gradonačelnika doc. dr. Olivera Majić iznijela je i detaljniji izvještaj o financijskoj procjeni šteta od potresa: u obradi je 3964 građevina, a protekli tjedan završene su 223 obrade. „Završen je i Javni poziv za dodjelu financijske pomoći za naše sugrađane stradale u potresu, ukupno imamo 442 prijave“, rekla je zamjenica. Dodala je i da je do danas obrađeno 1196 objekata za procjenu šteta nastalih od poplave.

Zamjenica Majić je istaknula i kako se u hostelu Arena nalazi 191 osoba, dok je u karanteni u Studentskom gradu zasad osam studenata.

Iz Komunalnog i prometnog redarstva javljaju da je jučer sa 60 lokacija prikupljeno 103 tone građevinskog otpada, odnosno dosad je ukupno s 14.814 lokacija prikupljeno 31.708 tona građevinskog otpada.

Voditelj Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave zagrebačke Stipo Mandić izvijestio je da u protekla 24 sata nisu zabilježena kršenja odredbi Nacionalnog stožera civilne zaštite, kao ni mjera samoizolacije. (zagreb.hr / zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni