U obnovu OŠ Pantovčak Grad ulaže 11 milijuna kuna

U obnovu OŠ Pantovčak Grad ulaže 11 milijuna kuna

Lovrić je kazao kako školstvo u Zagrebu ima dugu tradiciju, no da je malo škola koje se mogu podičiti tradicijom kakvu ima Osnovna škola Pantovčak

U povodu 110 godina učenja na Pantovčaku u utorak navečer u Satiričkom kazalištu Kerempuh održana je prigodna svečanost na kojoj su nastupila djeca iz obrazovnih institucija na poznatom zagrebačkom brijegu. Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić tom je prigodom najavio kako će Grad u obnovu stare škole na Pantovčaku ove godine uložiti 11 milijuna kuna ili kako je rekao – po milijun kuna za svako desetljeće njezinog rada, a u sklopu tog projekta renovirat će se i kotlovnica i sustav grijanja u sklopu »nove« škole koja djeluje od 1955. godine.

Lovrić je kazao kako školstvo u Zagrebu ima dugu tradiciju, no da je malo škola koje se mogu podičiti tradicijom kakvu ima Osnovna škola Pantovčak. Premda Miroslav Klobučar dužnost ravnatelja obnaša manje od godinu dana u radu škole su zamijećeni pozitivni iskoraci, a škola je postala prepoznatljiva po mnogobrojnim dodatnim izbornim aktivnostima za učenike, kazao je Lovrić.

Tijekom programa koji je trajao nešto manje od dva sata na pozornici prepunog Kerempuha izmjenjivali su se učenici iz zborova, dramskih i plesnih sekcija OŠ Pantovčak koji su svojim prgoramima razveselili okupljene, a nastupali su i mališani iz Dječjeg vrtića Tatjane Marinić i DV Brat Sunce, koji također djeluju na Pantovčaku te članovi Trija Agapa koji čine otac i tri sina koji su pohađali spomenutu školu, uz originalnu glasovnu pomoć prijatelja iz Slovenije.

Program je svojim nastupom i recitacijom »Tadijanović i ja« podržao i glumac Goran Grgić. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni