U Novom Zagrebu uspostavljena COVID ambulanta za turiste

U Novom Zagrebu uspostavljena COVID ambulanta za turiste

Privremeno prestaju s radom tri lokacije za cijepljenje

Stožer Civilne zaštite Grada Zagreba je na svojoj 248. sjednici održanoj 28. srpnja donio Odluku o uspostavi turističke COVID-19 ambulante na lokaciji Doma zdravlja Zagreb Centar u Aveniji Većeslava Holjevca 22 u Sigetu. Ambulanta će biti u funkciji od 2. kolovoza do opoziva.

Odluka je donesena sukladno važećoj uputi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo temeljem koje su jedinice lokalne samouprave i lokalni stožeri civilne zaštite dužni organizirati turističke ordinacije i osigurati kapacitete za pravovremenu COVID-19 dijagnostiku za goste turističkih smještajnih objekata.

Radno vrijeme turističke COVID-19 ambulante je svakim radnim danom, vikendom i blagdanima od 8 do 16 sati.

Pripravnost u turističkoj COVID-19 ambulanti je organizirana svakim radnim danom, vikendom i blagdanima od 16 do 24 sata na tel. br.  091/489-7022.

U turističkoj COVID-19 ambulanti turisti koji borave u smještajnim kapacitetima na području Grada Zagreba moći će obaviti brzi antigenski test (BAT) po cijeni od 75,00 kuna, po preporuci Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske.

Kontakt podatci

Stožer je donio i odluku o provođenu besplatnog brzog antigenskog testiranja (BAT) za građane grada Zagreba, a temeljem indikacije izabranog liječnika obiteljske medicine koji ih upućuje na testiranje.

 Za građane koji se žele testirati brzim antigenskim testovima, iz osobnih razloga (bez indikacije izabranog liječnika obiteljske medicine), test je također besplatan, ali građani sami snose troškove postupka testiranja prema važećim uputama HZZO-a. Brzo antigensko testiranje bit će omogućeno također u Sigetu.

Prema odluci Stožera od 3. do 15. kolovoza privremeno će biti obustavljeno cijepljenje u Domu sportova, sportskoj dvorani Gimnazije Lucijana Vranjanina i Srednjoj tehničkoj školi Jelkovec.

Cijepljenje će tijekom kolovoza biti organizirano na lokaciji Zagrebački Velesajam, Paviljon 6, Avenija Dubrovnik 15, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 12 te utorkom i četvrtkom od 15 do 19 sati. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni