U Novim dvorima održana izložba cvijeća

U Novim dvorima održana izložba cvijeća

U vršilnici Novih dvora Jelačićevih u Zaprešiću za vikenda je održana 11. izložba cvijeća Zagrebačke županije. Sudjelovalo je 14 proizvođača, članova Udruge „Maćuhica“, te njihovi gosti iz Primorsko-goranske županije. Izložbu je otvorio župan Stjepan Kožić.

»Županija pripomaže proizvođače cvijeća raznim oblicima potpora, od sufinanciranja nabave sadnica do podizanja plastenika. Potičemo i njihovo udruživanje, kako bi bili jači na sve nemilosrdnijem tržištu«, izjavio je Kožić.

Pod pokroviteljstvom Županije, izložbu su zajedno organizirali Udruga proizvođača cvijeća »Maćuhica«, Grad Zaprešić i njegova Turistička zajednica, Savjetodavna služba i Zaprešić d.o.o. za obavljanje komunalnih djelatnosti. Najviše je bilo ljetnica, za uređenje okućnica i balkona, poput salvije, lobelije, ageratuma, tagetisa, pelargonija, potunije, surfinije…

»Zadovoljni smo ovogodišnjom sezonom. Nije neka velika prodaja, ali s obzirom na gospodarsku situaciju zadovoljavajuća«, istaknuo je Stjepan Vugrin, predsjednik Udruge »Maćuhica«. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni