U neizvjesnoj utakmici Cibona pobijedila Olimpiju

U neizvjesnoj utakmici Cibona pobijedila Olimpiju

Cibona sada ima omjer 7-10 te se nalazi na 7. mjestu ABA lige

Cibona je u srijedu navečer u 17. kolu ABA lige u gostima pobijedila Olimpiju sa 68-67 (27-13, 12-11, 12-23, 17-20). U dramatičnoj utakmici Vukovi su sjajno odigrali prvih 15 minuta kad su poveli sa 35-15, no potom stali u napadu.

Olimpija je serijom 16-0 u završnici treće i početkom četvrte četvrtine uspjela preokrenuti utakmicu te povesti s pola koša razlike (52:51).

Tada se ukazao Filip Krušlin koji je odigrao sjajnu završnicu koju je zaključio sa 16 poena. Svojih 12 od 16 poena postigao je u četvrtoj četvrtini, uključujući i slobodno bacanje za pobjedu sekundu prije kraja. Pod Ciboninim obručem ga je nakon promašaja Lapornika prekršajem zaustavio Hrovat.

Trener Vukova Damir Mulaomerović naglasio je još jednom koliko je ova pobjeda bila bitna i za Cibonu i za Olimpiju.

»Znali smo da za protivnika imamo talentiranu ekipu koja ima sjajnih igrača. Na kraju smo ušli u rizik s Hukićem i Žižićem koji je odigrao sjajno bez obzira na probleme sa zglobom«, kazao je Mulaomerović i dodao kako je prvi dio utakmice bio dobro taktički posožen. »Dobro odgovorili te spriječili najjača oružja koja Olimpija ima, a to su Lešić i Lapornik. Olimpija je drugo poluvrijeme agresivnije odigrala. Bez razloga smo prestali igrati u napadu te nismo imali protok lopte«, zaključio je trener.

Cibona sada ima omjer 7-10 te se nalazi na 7. mjestu.

Iduće, 18. kolo ABA lige Cibona igra na domaćem terenu u nedjelju, 3. siječnja u 19 sati. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni