U nedjelju supermaraton „Od Kaptola do Kaptola“

Supermaraton od 61 km i 350 m najduža je cestovna utrka u Hrvatskoj i utrka s najdužom tradicijom, te jedina koja ima start u Zagrebu, a cilj u susjednoj županiji

Međunarodni atletski supermaraton Zagreb-Čazma «Od Kaptola do Kaptola»,  čiji najveći dio trase prolazi kroz Zagrebačku županiju, održat će se u nedjelju, 24. ožujka 2013. godine sa startom na Trgu bana Jelačića u Zagrebu u 8:00 sati.  Ovo je već 38. ovakav supermaraton, a o njegovim detaljima rečeno je više na jučerašnjoj konferenciju za novinare u kojoj su sudjelovali zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, gradonačelnik Čazme Dinko Pirak, zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević i predsjednik TZ Čazme Franjo Jagotić.

od_kaptola

Kako je rečeno, supermaraton od 61 km i 350 m najduža je cestovna utrka u Hrvatskoj i utrka s najdužom tradicijom, te jedina koja ima start u Zagrebu, a cilj u susjednoj županiji. Ove godine očekuje se stotinjak natjecatelja iz Hrvatske, Austrije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Trasa maratona kojeg treba istrčati najkasnije za sedam sati kretat će se: Trg bana Jelačića – Cesarčeva-Vlaška-Maksimirska-Avenija Dubrava-te naseljima Sesvete-Dugo Selo-Božjakovina Lupoglav-Kloštar Ivanić-Šumećani-Dapci-Bosiljevo – Čazma. Gradonačelnik Bandić poručio je kako rado podupire supermaraton  s obzirom da je riječ o tradicionalnom događanju koje treba očuvati.(zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni