U nedjelju starta međunarodni rally oldtimera – „Dvorci Hrvatskog Zagorja“

U nedjelju starta međunarodni rally oldtimera – „Dvorci Hrvatskog Zagorja“

Očekuje se sudjelovanje 60-ak povijesnih vozila

Oldtimer klub „Stari kotači“ u nedjelju 27. svibnja organizira međunarodni rally oldtimera – 17. Hrvatski classic marathon – Dvorci Hrvatskog Zagorja . Okupljanje sudionika počinje u 7.30 sati na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji, a susret će otvoriti gradonačelnik Drago Pehin.  Iz kluba „Stari kotači“ kažu kako očekuju sudjelovanje približno 60-ak vozila.

Svi zainteresirani posjetitelji na toj će lokaciji moći razgledati zanimljive povijesne primjerke automobila i motorkotača sve do 10 sati, kada starta prvo vozilo i počinje službeni dio natjecanja. Vozila će iz Sv. Nedelje voziti trasom preko Marije Gorice i Dubravice uz kratke stanke kako bi se vozači osvježili, a limeni starci „odmorili“.  Nakon toga vozila nastavljaju prema Sv.Križu Začretje u Roses Fashion Outlet centar gdje će se održati ispit spretnosti i točnosti. Ondje će prodefilirati kroz centar mjesta i zaustaviti se. Slijedi vožnja prema Tuheljskim toplicama  gdje je također predviđena pauza i to u dvorcu Mihanović . Vozila se preko Zaboka vraćaju u Veliko Trgovišće, gdje bi trebala stići oko 18 sati. U Velikom Trgovišću predviđena je svečana večera te podjela nagrada i zahvalnica.

Vlasnici vozila proizvedenih prije 1945. godine imat će privilegiju da plate samo pola iznosa predviđene startnine.

Susret se boduje za Prvenstvo Hrvatske Hrvatskog saveza starodobnih vozila i Prvenstvo Hrvatskog auto i karting saveza Regije Sjever. (zg-m)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni