U nedjelju starta 21. Zagrebački maraton

U nedjelju starta 21. Zagrebački maraton

Na startu na zagrebačkom glavnom trgu očekuje se oko 9.000 maratonaca iz 35 zemalja

U nedjelju, 7. listopada, u 10,00 sati, s Trga bana Jelačića kreće 21. Zagrebački maraton. Na startu na zagrebačkom glavnom trgu očekuje oko 9.000 maratonaca iz 35 zemalja, a kao i ranijih godina, uz brojne sugrađane, sudjelovat će i gradonačelnik Milan Bandić. Najavljeno je to na konferenciji za novinare Zagrebačkog atletskog saveza održanoj u Maloj kavani. Na konferenciji su se mogli čuti detalji u vezi ove etablirane zagrebačke utrke.

„Pozivam Zagrepčanke i Zagrepčane, drage sugrađane, na zajedničko športsko druženje u nedjelju na 21. Zagreb maratonu. Pridružite nam se na jednoj od tri utrke – maratonskoj, polumaratonskoj ili u utrci za građane. I ove ćemo godine trčati zajedno za zdravlje i dobro raspoloženje“, poručio je gradonačenlik Bandić, počasni predsjednik Organizacijskog odbora, inače poznati zaljubljenik u maraton.

Prema najavi organizatora maraton će se trčati 42, polumaraton 21, a utrka za građane pet kilometara. Start i cilj su, već uobičajeno na Trgu bana Jelačića, a trči se na istok: Jurišićevom, Martićevom, i Vlaškom do Dupca, pa natrag prema zapadu istim putem preko Trga bana Jelačića, Ilicom, do Selske. Maratonci trče dva, a polumaratonci jedan krug.

Utrka građana održava se na istoj stazi, ali starta pet minuta nakon maratona i polumaratona. Ove godine, po prvi puta, građani će moći preuzeti bespovratni startni broj sa čipom i točno znati koliko im je vremena trebalo da bi pretrčali pet kilometara.

Svoje sudjelovanje u maratonu možete prijaviti putem web obrasca, odnosno u subotu od 08.00 do 19.00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića kod Gradske kavane. (zg-m)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni