U nedjelju se otvara remetinečki rotor

U nedjelju se otvara remetinečki rotor

Remetinečki rotor bit će otvoren u nedjelju ujutro, priopćili su iz Gradskog ureda za prostorno uređenje i promet.

Naglašavaju da će u ranojutarnjim satima u promet biti puštena prva uporabna cjelina koja obuhvaća cestovne prometnice na rekonstruiranom rotoru, izvedene tunelske podvožnjake i sve pristupne cestovne pravce iz Remetinečke ceste, Dubrovačke avenije, Jadranske avenije i Jadranskog mosta.

Dovršetak druge uporabne cjeline je planiran do početka svibnja ove godine. Dijelovi građevine koji će se izvoditi u drugoj uporabnoj cjelini su: tramvajska pruga, pješačke i biciklističke staze te hortikulturno uređenje okoliša.

Pročelnik resornog ureda Dinko BIlić pojašnjava da je temeljem ishođene građevinske dozvole, izvođenje projekta bilo potrebno definirati kroz dvije uporabne cjeline, a koje je bilo potrebno raspodijeliti na dijelove građevine za koje je potrebna privremena prometnica i radove koji se mogu izvesti samo nakon uklanjanja privremene prometnice.

Temeljem takve raspodjele izrađena je dopuna glavnog projekta u kojoj je definirano da će se otprilike 95 % radova izvesti prije uklanjanja privremene prometnice, a radovi koje je potrebno izvesti na pozicijama privremene prometnice izvest će se nakon puštanja u promet te uporabne cjeline i rušenja privremenih prometnica.

Rekonstrukcijom rotora trebalo bi se olakšati prometovanje u tom dijelu grada te značajno smanjiti broj prometnih nesreća (rotor je do sada bio poznata »crna točka« gradskog prometa). Vrijednost radove premašuje 331 milijun kuna, a najveći dio iznosa osiguran je iz Europskog fonda Europskog fonda za regionalni razvoj, a ostatak iz državnog proračuna te proračuna Grada Zagreba. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni