U nedjelju se održava najduža cestovna atletska utrka

U nedjelju se održava najduža cestovna atletska utrka

Supermaraton Zagreb – Čazma nadišao je sportske okvire i postao jedna od najznačajnijih turističkih manifestacija toga kraja

Međunarodni supermaraton Zagreb – Čazma „Od Kaptola do Kaptola“, jedna od najstarijih sportskih manifestacija, održava se u nedjelju, 22. ožujka.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vjeran Štublin na današnjem je predstavljanju maratona istaknuo važnost tradicionalnog organiziranja ove utrke koja se ove godine održava jubilarni 40. put. Naime, riječ je o najdužoj cestovnoj atletskoj utrci u Hrvatskoj dužine 61 kilometara i 350 metara koja spaja dva grada, Zagreb i Čazmu te prolazi kroz Zagrebačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

Održava se gotovo neprekidno od 1974. godine, a samo se jedne godine izostalo zbog neposredne ratne opasnosti.

„Očekujemo da će supermaraton istrčati svih stotinjak prijavljenih sudionika za koje slobodno možemo reći da su svi pobjednici pošto je riječ o iznimno dugačkoj i zahtjevnoj trasi“, rekla je Elvira Babić Marković, pročelnica Upravnog odjela za društvene znanosti Grada Čazme.

Radi o projektu koji je nadišao svoje sportske okvire te postao jedna od najznačajnijih turističkih manifestacija toga kraja s bogatim kulturno-umjetničkim i zabavnim programom, naglasio je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Posebno treba izdvojiti međunarodnu izložbu vina „Čazmanski vinokap“, besplatnu degustaciju lovačkog gulaša za sve posjetitelje te atletska natjecanja i zabavne igre za djecu i mlade. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni