U nedjelju počinje teniski turnir Zagreb Ladies Open

U nedjelju počinje teniski turnir Zagreb Ladies Open

Ana Konjuh, Petra Marčinko, ali i tenisačice iz cijelog svijet igrat će na maksimirskim terenima (Foto: zagreb.hr)

Zagreb Ladies Open najjači je turnir u seriji Croatian Tennis Pro Tournaments u sklopu koje će se ovog proljeća u devet hrvatskih gradova održati čak 10 profesionalnih turnira

Zagreb Ladies Open, 12. po redu međunarodni teniski turnir održat će se na terenima Teniskog centra Maksimir od 25. travnja do 2. svibnja. Turnir iz ITF-ovog kalendara okupit će 60 tenisačica, koje će se boriti za ukupni nagradni fond od 60.000 dolara. U Zagrebu će zaigrati tenisačice iz više od 40 zemalja svijeta, a među njima i aktualna pobjednica, hrvatska tenisačica Ana Konjuh.

Direktor turnira Emir Aliti rekao je da je sve spremno za održavanje turnira. Kvalifikacije započinju u nedjelju, ali zbog epidemiološkim mjera turnir će se odigrati bez publike.

»Od zvučnih imena moramo naglasiti prošlogodišnju pobjednicu Anu Konjuh koja je prošle godine upravo u Zagrebu odigrala prvi turnir nakon 14-mjesečne stanke. Pozivnica je išla i Petri Marčinko, mladoj i perspektivnoj tenisačici koja je u izvrsnoj juniorskoj formi«, kaže Aliti.

Turnir se inače održavao u rujnu, a ove godine je promijenjen kako bi se tenisačicama omogućile pripreme za Roland Garros te suradnje s Hrvatskim teniskim savezom koji organizira seriju turnira Croatian Tennis Pro Tournaments.

Zagreb Ladies Open najjači je turnir u seriji Croatian Tennis Pro Tournaments u sklopu koje će se ovog proljeća u devet hrvatskih gradova održati čak 10 profesionalnih turnira. Ova serija dio je inicijative HTS-a kojom se nastoji omogućiti našim mladim tenisačima skupljanje bodova i iskustva na domaćim terenima.

Mečevi na visokom nivou

Sportska direktorica HTS-a Jelena Kostanić poručila je da serija Croatian Tennis Pro Tournaments, a tako i Zagreb Ladies Open, puno znače tenisačima u ovoj godini, obzirom na pandemiju kada je jako teško putovati. Veći su i troškovi putovanja, a tenis je sam po sebi skup sport.

»Definitivno će veliki broj naših tenisačica i tenisača dobiti priliku da se natječu i dokažu na profesionalnim turnirima, skupe bodove i zarade nešto novca. Sami mečevi na tako visokom nivou za njih znače veliki napredak«, ustvrdila je.

U Zagrebu će zaigrati i Anna Kalinskaja, rangirana 107. po WTA te mlada i perspektivna Srpkinja Olga Danilović. U kvalifikacijama će igrati tenisačice iz cijelog svijeta, među kojima Japanka Kurumi Nara (162.) i Kineskinja Jia-Jing Lu (210.) te nekadašnja 29. igračica svijeta, Poljakinja Urszula Radwanska. U kvalifikacijama će igrati i naša tenisačica Jana Fett, priliku će čekati Tereza Mrdeža, Tena Lukas i Lea Bošković dok je pozivnicu dobila 15-godišnja Petra Marčinko.

Nakon kvalifikacija u nedjelju, prva kola u pojedinačnoj konkurenciji i parova počinju u utorak. Finale parova je u subotu, a pojedinačne konkurencije je u nedjelju u 14 sati. Mečevi će se prenositi uživo na društvenim mrežama Hrvatskog teniskog saveza, a finalni susret prenosit će se uživo na Drugom programu HTV-a. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni