U najam ide 86 neprodanih stanova, cijena 20 kuna po kvadratu

U najam ide 86 neprodanih stanova, cijena 20 kuna po kvadratu

Riječ je o 86 stanova , 112 garaža te 370 garažnih mjesta koji se nalaze na teritoriju cijele Hrvatske Najveći broj stanova , 78, je na lokaciji Novi Jelkovec, Sesvete.  To su većinom stanovi veće kvadrature za koje dosad nije bilo zainteresiranih

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je javni poziv za prikupljanje zahtjeva za davanje u najam novoizgrađenih, neprodanih stanova u vlasništvu APN-a.

Riječ je o 86 stanova , 112 garaža te 370 garažnih mjesta koji se nalaze na teritoriju cijele Hrvatske Najveći broj stanova , 78, je na lokaciji Novi Jelkovec, Sesvete.  To su većinom stanovi veće kvadrature za koje dosad nije bilo zainteresiranih.

Cijena najma za tu lokaciju iznosi 20 kuna po četvornom metru, a riječ je o stanovima površine veće od 70 četvornih metara. Primjerice, za stan od 73 četvorna metra, s cijenom od 20 kn/m2,mjesečni će najam iznositi 1460 kuna. Najmoprimcu se jamči nepromjenjiva visina najma tri godine, ali i kupoprodajne cijene – odluči li se na otkup nekretnine u roku od tri godine. Pri tome će mu cijeli iznos uplaćene najamnine umanjiti kupoprodajnu cijenu.

Pravo za predaju molbe za najam imaju svi koji imaju prebivalište u Zagrebu, a nemaju u vlasništvu nekretninu na području Hrvatske. U obzir se uzimaju i prihodi pa tako osoba mora biti zaposlena s urednim primanjima, a kao dokaz mora pružiti i ugovor kojim dokazuje svoje podstanarstvo.

Inače, u naselju Novi Jelkovec, ravnatelj Doma zdravlja Zagreb-istok Joso Škaro prošlog je tjedna   preuzeo ključeve od novih prostorija ambulante koja će uskoro započeti s radom i ključeve automobila za potrebe patronažne službe. U novim prostorima bit će smještene ordinacije opće zdravstvene djelatnosti (obiteljske), pedijatrija – zdravstvena zaštita dojenčadi i predškolske djece, stomatološka zaštite, zdravstvene zaštite žena i patronažna služba. Ambulanta je potpuno opremljena, određen je i liječnički tim, a započet će s radom nakon dobivanja suglasnosti od Ministarstva zdravlja, odnosno ishođenja minimalnih tehničkih uvjeta.

Naselje će tako uz škole, vrtić i knjižnicu -koji su već zaživjeli, tako dobiti i objekt zdravstvene zaštite,a a gradonačelnik Milan Bandić najavio je i da će se pojačati autobusna linija te ukloniti nedostaci na koje se žale stanovnici naselja.  (zg-magazin)